search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:52
MENU CLOSE

Αιματοβαμμένα Χριστούγεννα: Φρικιαστικά εγκλήματα μετά το γιορτινό τραπέζι (Photos)

24.12.2019 16:10
Αιματοβαμμένα Χριστούγεννα: Φρικιαστικά εγκλήματα μετά το γιορτινό τραπέζι (Photos) - Media

 

Οι γιορτές των Χριστουγέννων εκτός από χαρά, οικογενειακή θαλπωρή, μυρωδιές και ευτυχία, πολλές φορές σε κάποιους ανθρώπους, φέρνουν συνειρμούς εντελώς διαφορετικούς, όπως θλίψη, μελαγχολία ακόμα και κατάθλιψη. Άλλωστε είναι παγκοσμίως αποδεδειγμένο ότι τις μέρες των εορτών αυτοκτονικά επεισόδια ακόμη και εγκληματικές ενέργειες, εμφανίζουν άυξηση.

Τρία από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα των ΗΠΑ έλαβαν χώρα την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε αυτά θύτες και θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, που λίγο νωρίτερα γιόρταζαν σε πνεύμα αγάπης και στοργής μέσα στο ζεστό σπιτικό τους, το οποίο έμελλε να βαφτεί με αίμα.

Το μακελειό της οικογένειας Lawson 

Ανήμερα Χριστουγέννων του 1929 στο Germanton της Βόρειας Καρολίνας, και ο 43χρονος , Charlie Lawson  δολοφονεί τη γυναίκα του και τα έξι από τα επτά παιδιά του.  

Ο μόνος που θα γλιτώσει θα είναι ο μεγαλύτερος γιος του, 16 ετών, κι αυτό γιατί ο πατέρας του, προηγουμένως, θα τον στείλει εκτός σπιτιού, ίσως γιατί θα ήταν και ο μόνος λόγω ηλικίας που θα μπορούσε να τον εμποδίσει από του να φέρει εις πέρας το δολοφονικό έργο του.  

Ο Lawson αφού σκότωσε την οικογένειά του με καραμπίνα στη συνέχεια εκτελεί και τα δυο πιστά του σκυλιά και βάζει τέρμα στη ζωή του.

Ο έμπορος που σκότωσε με τσεκούρι όλη του την οικογένεια

Ο Harold Oilar έμπορος στο επάγγελμα, σκότωσε όλη του την οικογένεια μέ ένα τσεκούρι τη νύχτα  της 19ης Δεκεμβρίου του 1954 στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, αμέσως μετά από το χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσαν σπίτι τους.

Πρώτα πήγε στο δωμάτιο και σκότωσε τη σύζυγό του που κοιμόταν, και στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο σκότωσε και τα τρία του παιδιά 12, 10 και 7 ετών.

Στη συνέχεια κλειδώθηκε  στο μπάνιο πήρε υπνωτικά και άνοιξε το γκάζι με σκοπό να θέσει και ο ίδιος τέρμα στη ζωή του, κάτι που δεν κατάφερε και τελικά συνελήφθη. Στην αστυνομία ενώ παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη του, στη συνέχεια είπε πως δεν μπορεί να είναι αλήθεια και πως όλο αυτό το είδε στον ύπνο του.  

Τελικά ο Oilar καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά πριν εκτελεστεί η ποινή κρεμάστηκε στο κελί του με πετσέτες.

Η μυστήρια δολοφονία της εξάχρονης Τζονμπενέ

Την νύχτα των Χριστουγέννων του 1996 δολοφονείται η εξάχρονη JonBenét Ramsey, ένα κορίτσι το πρόσωπο της οποίας θα γίνει γνωστό σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, μιας και τόσο η ειδεχθής δολοφονία της, όσο και το αγγελικό της πρόσωπο που πρωταγωνιστούσε μέχρι τότε σε παιδικούς διαγωνισμούς ομορφιάς, θα γίνουν βούτυρο στο ψωμί των ΜΜΕ τα οποία μετέδωσαν έκτοτε αμέτρητα ρεπορτάζ και εκπομπές-αφιερώματα.

Το κορίτσι βρέθηκε δολοφονημένο στις 26 Δεκεμβρίου από τον πατέρα της, στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας,  στο Boulder του Κολοράντο. Ήταν στραγγαλισμένη και στο κεφάλι έφερε βαριά τραύματα. Οι ιατροδικαστές θα ανακαλύψουν επίσης στο άψυχο σωματάκι του, ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ στο εσώρουχό της θα εντοπιστεί DNA το οποίο όπως θα διαπιστωθεί αργότερα δεν ανήκε σε κανένα από τα μέλη της οικογένειας.  

Οι Ράμσευ πάντως από την πρώτη στιγμή θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των υπόπτων της αστυνομίας, με τους ίδιους να μην παραδέχονται ποτέ πως είχαν κάποια ανάμειξη στην υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Τζόνμπενε.  

Το έγκλημα εξακολουθεί να παραμένει ανεξιχνίαστο και οι έρευνες των αστυνομικών για την ανεύρεση της αλήθειας συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Πηγή: reporter.com.cy

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:51