search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Αντίθετη η Μόσχα σε οποιαδήποτε παρέμβαση στις υποθέσεις της Λιβύης

26.12.2019 12:32
Ψήφισμα της ρωσικής Δούμας για Αγία Σοφία  - Media

 

Τη θέση της Μόσχας υπέρ των προσπαθειών με στόχο την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη επανέλαβε σήμερα το Κρεμλίνο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία Άγκυρας – Τρίπολης.

Η Ρωσία καταδικάζει οποιαδήποτε παρέμβαση, από εξωτερική δύναμη, στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, καλωσορίζοντας πάντως τις προσπάθειες προς την επίλυση της κρίσης στη χώρας, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο των νέων δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη. 

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στη Ρωσία, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

«Όσον αφορά στην κατάσταση στη Λιβύη, προφανώς εγείρονται κοινές ανησυχίες, ακόμη και στη χώρα μας. Έχουμε καταστήσει, επανειλημμένα, τη θέση της Ρωσίας σαφή. Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ταχύτερη επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, θέτοντας τέλος στην αιματοχυσία εκεί. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση μιας τρίτης χώρας είναι απίθανο να προωθήσει τη διευθέτηση, αλλά κάθε προσπάθεια τρίτης χώρας να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και να βοηθήσει τα αντιμαχόμενα μέρη να επιτύχουν λύση είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η Ρωσική Ομοσπονδία χαιρετίζει τη διεθνή προσπάθεια επίλυσης», είπε ο Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η τουρκική βουλή θα ψηφίσει για σχετική πρόταση που θα κατατεθεί προσεχώς, κατά την έναρξη και πάλι των εργασιών της βουλής στις 7 Ιανουαρίου.

«Μας ρωτούν εάν θα στείλουμε στρατό στη Λιβύη. Θα απαντήσω: Θα πάμε όπου μας καλέσουν. Το μνημόνιο επιβεβαίωσε, εκ νέου, τη συνεργασία μας και τη στήριξή μας. Η συμφωνία ετέθη σε ισχύ σήμερα. Σύντομα, θα καταθέσουμε αίτημα στο κοινοβούλιο για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεών μας στη Λιβύη. Με αυτήν την εντολή, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παράσχουμε στήριξη στη Λιβύη», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το το μνημόνιο για τη στρατιωτική συνεργασία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) ετέθη σε ισχύ, καθώς επικυρώθηκε από την Άγκυρα και δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης «Resmi Gazete».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:00