search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:14
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για την ΕΡΤ που θα βγει από το καθεστώς των ΔΕΚΟ

26.12.2019 17:10
ΕΡΤ: Οδηγίες προς τους εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού - Media

 

Θετικός ο Στέλιος Πέτσας στην απένταξη της ΕΡΤ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ, όπως έχει ζητήσει η διοίκηση της ΕΡΤ. Απομένει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα επιτρέψει στην ΕΡΤ να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ευελιξία και να αυξήσει τους μισθούς.

Ωστόσο υπάρχει ένα επικίνδυνο σημείο. Είναι πολύ πιθανόν να ξεφύγει ο οικονομικός έλεγχος, όπως είχε γίνει στην πενταετία της ΝΔ (2004 – 2009), και στη συνέχεια ο Γιώργος Γαμπρίτσος, στην πρώτη του θητεία στην ΕΡΤ, παρέλαβε οικονομικό χάος. Υπέρ της απένταξης της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ είναι διαχρονικά και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Επίσης, η διοίκηση της ΕΡΤ επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος απόδοσης του ΦΠΑ. Η εταιρεία δεν εκπίπτει από το ΦΠΑ με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με επιπλέον οικονομικό κόστος, ενώ αποδίδει ΦΠΑ σε κάθε συναλλαγή, η νομοθεσία απαγορεύει τον συμψηφισμό του.

Πηγή typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10