06/06/2020 21:45:24

«Κάνε κάτι γιατρέ να πάρουμε τα 2.000 ευρώ» - Καθυστερούν τον τοκετό για να λάβουν το επίδομα γέννας (Video)

«Κάνε κάτι γιατρέ να πάρουμε τα 2.000 ευρώ» - Καθυστερούν τον τοκετό για να λάβουν το επίδομα γέννας (Video)  - Media

 

Την πρόθεση πολλών γυναικών που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα να καθυστερήσουν τον τοκετό για να πάρουν το επίδομα γέννας παρουσίασε σε ρεπορτάζ ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στο γιατρό τους ζητώντας τους να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν το επίδομα που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την αρχή του νέου έτους. 

«Κάνε κάτι γιατρέ για να πάρουμε τα 2.000 ευρώ και να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα έξοδα» είναι η φράση που ακούει τελευταία ο γυναικολόγος- μαιευτήρας κ. Βρυώνης που μίλησε στον ANT1, εξηγώντας ωστόσο, ότι η παράταση της κύησης δεν είναι απλή υπόθεση.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου, με αρκετές έγκυες που έχουν πιθανή ημερομηνία τοκετού στα τέλη της χρονιάς είχαμε αυτή την συζήτηση» πρόσθεσε.

Πότε θα λάβουν το επίδομα οι νέες μητέρες

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δίνεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δόσεις.   Η πρώτη δόση θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.