search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου – Στους 100 οι νεκροί (Video)

28.12.2019 08:06
Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου - Στους 100 οι νεκροί (Video) - Media

 

Περίπου 100 είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Τώρα, έχουμε περίπου 100 νεκρούς από την τρομακτική επίθεση” δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αχμέτ Μπασάν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή της έκρηξης, αυτή προκλήθηκε όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε μία πολυάσχολη περιοχή της πόλης.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί πόσα από τα θύματα της επίθεσης έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ισχυρή έκρηξη στο φυλάκιο Εξ-Κοντρόλ, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου Ομάρ Μουχαμούντ επιβεβαίωσε πως πάνω από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές έχουν διατάξει τις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44