search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Αγωγή Σύρου κατά του Δημοσίου: Ζητεί 100.000 ευρώ επειδή τραυματίστηκε από σφαίρες σε καταδίωξη

28.12.2019 10:00
Αγωγή Σύρου κατά του Δημοσίου: Ζητεί 100.000 ευρώ επειδή τραυματίστηκε από σφαίρες σε καταδίωξη - Media

 

Στο τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Ρόδου ζητώντας αποζημίωση από το Δημόσιο προσέφυγε ένας 68χρονος από τη Συρία, ο οποίος κατοικεί πλέον στη Σουηδία.

Ο 68χρονος, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ζητεί αποζημίωση 100.000 ευρώ από το Δημόσιο για ηθική βλάβη, μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταδίωξης σκάφους στο οποίο επέβαινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, κοντά στην Ψέριμο.

Βάσει της καταγγελίας και όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ο 68χρονος τραυματίστηκε από πυρά, με αποτέλεσμα να αποκομίσει μόνιμη αναπηρία.

Στο σκάφος επέβαιναν 12 προσφυγές και μετανάστες, καθώς και δύο διακινητές – Τούρκοι κατά δήλωσή τους – οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, παρά τις προειδοποιήσεις, ο χειριστής του σκάφους, ο οποίος ήταν ο μόνος ορατός επιβάτης, τράπηκε σε φυγή, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών της Ελληνικής Ακτοφυλακής και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.

Ακολούθως, τα στελέχη του Λιμενικού συνέχισαν την καταδίωξη, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος αρχικά με προειδοποιητικές βολές και ακολούθως με στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου.

Μετά την ακινητοποίηση του σκάφους, εντοπίστηκαν σε αυτό κρυμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη, λόγω των τραυμάτων που έφεραν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:25