search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:09
MENU CLOSE

Τα πάρτι που αναστάτωσαν τα Χριστούγεννα: Τα prive καλέσματα, τα «λουκέτα» και ο χαμός στο Κολωνάκι

29.12.2019 08:55
Τα πάρτι που αναστάτωσαν τα Χριστούγεννα: Τα prive καλέσματα, τα «λουκέτα» και ο χαμός στο Κολωνάκι - Media

Η Αθήνα, η Αράχωβα και η Θεσσαλονίκη έζησαν και φέτος μεγάλες στιγμές, με πάρτι που ξεκίναγαν το μεσημέρι της παραμονής και τελείωναν λίγο πριν το ρεβεγιόν.

Το Κολωνάκι πλημμύρισε από κόσμο που εναλλασσόταν στα μαγαζιά, όπως και η Γλυφάδα, ενώ υπήρξαν και οι άτυχες στιγμές με μαγαζιά που δεν άνοιξαν την παραμονή της γέννησης του Θεανθρώπου.

Ο Γιάννης Πάριος δεν τραγούδησε στο Baraonda και παρά την επίσημη ανακοίνωση του μαγαζιού για ηλεκτρολογικό πρόβλημα, ο λόγος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ήταν άλλος.

Αυτός για τον οποίο όπως ακούστηκε δεν άνοιξε το ίδιο βράδυ και το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Ποσειδώνιο» στο οποίο εμφανίζονται ο Κώστας Μαρτάκης και ο Στράτος Καραλής.

Αμφότερα φέρεται να μην είχαν τον απαιτούμενο αριθμό κρατήσεων ώστε να λειτουργήσουν κανονικά για εντελώς διαφορετικές αιτίες όπως συζητιέται στον χώρο… 

Τα prive πάρτι και οι ακυρώσεις

Τα big parties ισχυρών οικογενειών έλειψαν φέτος, αφού γνωστά επιχειρηματικά ονόματα επέλεξαν να μην κλείσουν κάποιο νυχτερινό κέντρο, όπως αυτό που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης. Με δεδομένη και την απουσία του Ρέμου, που φέτος εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη οι επιλογές ήταν λίγες ενώ και οι ημερομηνίες των εορτών δεν βόλευαν. Δεν έλειψαν όμως κάποια chic καλέσματα, όπως το «κλειστό» σχετικά πάρτι που έλαβε χώρα το μεσημέρι της παραμονής στο Malconi’s του Κολωνακίου.

Είναι μεσημέρι προς απόγευμα, σε επιβλητική έπαυλη των βορείων προαστίων, που ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή και το κέφι έχει ανάψει από τους περίπου είκοσι προσκεκλημένους του. Όλοι τους είναι σε εορταστικό mood και μετά το φαγητό οι κυρίες της παρέας εντρυφούν στο καραόκε προσπαθώντας να τραγουδήσουν σωστά γνωστές επιτυχίες. Οι κύριοι επικροτούν χαμογελαστοί τις φιλότιμες προσπάθειες, ενώ οι περισσότεροι αποφεύγουν να «δοκιμαστούν» επιλέγοντας την κουβέντα και ενίοτε την καλόπιστη κριτική. Η σαμπάνια και τα εκλεκτά κρασιά έχουν απογειώσει το κέφι σε αυτό το «κλειστό» σχετικά πάρτι στην Εκάλη, ένα από τα λίγα σχετικά που δόθηκαν παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων σε κατοικίες αλλά και chic ρεστοράν.

Επιχειρηματίες, αθλητές, ωραίες γυναίκες, χρηματιστές και δικηγόροι έδωσαν το παρόν στο πάρτι της Jeroboam, της εταιρίας που έκανε must το κρασί του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί που βγαίνει από το Chateau Miraval.

O dj του Ρέμου Αντώνης Δημητριάδης μπορεί να ήταν λίγο αγχωμένος αφού αμέσως μετά έπρεπε να πετάξει στην Θεσσαλονίκη, αλλά ξεσήκωσε εύκολα τους περίπου 60 καλεσμένους.

Σε έναν χώρο που δεν επικοινωνούσε με το υπόλοιπο εστιατόριο, απόλαυσαν εκλεκτά γαλλικά και Ιταλικά κρασιά, το διάσημο ροζέ Miraval και λεπτές γεύσεις.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ένας νεαρός τραγουδιστής και δύο ερμηνεύτριες που δεν δίστασαν να πάρουν μικρόφωνο και να τραγουδήσουν αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες, ξεσηκώνοντας τους καλεσμένους.

Το πάρτι μάλλον δεν θα τελείωνε αν ο Δημητριάδης δεν είχε να προλάβει την πτήση του για τη συμπρωτεύουσα και οι τελευταίοι έφυγαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

Το Κολωνάκι γενικά είχε την τιμητική του παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων αφού εκτός από τα μεσημεριανά πάρτι που στήθηκαν σε γνωστά στέκια όπως το Τ5, τις καινούργιες «Χάρητες» και το Minie the Moocher, έπηζε από κόσμο.

Τα μενού σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας ξεκινούσαν από τα 50 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζαν τα 100 ευρώ ή τα ξεπερνούσαν, όπως συνέβη με το εστιατόριο Baraonda, όπου εμφανίζεται ο μεγάλος Γιάννης Πάριος.

Αυτό σύμφωνα με γνώστες του χώρου αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους πελάτες και όπως συζητήθηκε ευρέως φέρεται να ήταν η κύρια αιτία, που οι κρατήσεις ήταν περιορισμένες αφού η τιμή των 118 ευρώ κατ’ άτομο χωρίς ποτό φάνηκε τσουχτερή.

Η επιχείρηση έκανε λόγο για βραχυκύκλωμα όμως σύμφωνα και με τα όσα γράφτηκαν υπήρξαν περιπτώσεις πελατών που δεν ενημερώθηκαν για την ακύρωση της βραδιάς, όπως συνέβη με ζευγάρι που πήγε και βρήκε το μαγαζί κλειστό!

Το μεγαλύτερο και πιο άτυχο ίσως «άκυρο» μια ημέρα που ο έλληνας παραδοσιακά «τιμάει» τις νυχτερινές πίστες, ήταν αυτό που συνέβη στο «Ποσειδώνιο». Ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά της παραλιακής αποφάσισε να κάνει φέτος πρώτο βιολί τον Κώστα Μαρτάκη, τον τραγουδιστή που στην αρχή της καριέρας του πλασαρίστηκε ως ο νέος Ρουβάς. Η πορεία του απέδειξε ότι τελικά Ρουβάς είναι μόνο ένας και παρά την γοητευτική παρουσία του και την συμπαθητική φωνή του ο Μαρτάκης ήταν πάντα συμπλήρωμα ή δεύτερο όνομα στα νυχτερινά σχήματα. Φέτος λανσαρίστηκε ως πρώτο όνομα έχοντας ως παρτενέρ του τον Στράτο Καραλή και τα παρατράγουδα άρχισαν από την πρεμιέρα τους, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου. Δεν έγινε ποτέ, αφού σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο ο αριθμός των κρατήσεων ήταν απογοητευτικός οπότε η πρεμιέρα μετατέθηκε για την επομένη. Την παραμονή των Χριστουγέννων το σχήμα δεν εμφανίστηκε και το κέντρο έμεινε κλειστό, άνοιξε την επομένη και όπως όλα συνηγορούν πολύ δύσκολα θα «περπατήσει» μετά τις γιορτές.

Αναστέναξαν οι νυχτερινοί ναοί και η Αράχωβα

Εν αντιθέσει με το προναφερθέν σχήμα τα μεγάλα ονόματα φούλαραν παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, με τις τιμές να είναι ελαφρώς τσιμπημένες λόγω των εορτών. Τιμές που αφορούν τα τραπέζια από την τέταρτη σειρά του μαγαζιού και πίσω, αφού τα λεγόμενα πρώτα είναι συνήθως πιασμένα από γνωστούς πελάτες που επιδίδονται σε λουλουδοπόλεμο. Η ελάχιστη κατανάλωση σε αυτά που ακουμπάνε την πίστα κυμαίνεται από 1000 έως 1500 ευρώ για τα ποτά, με magnum φιάλες του ενάμιση και των τριών λίτρων.

Φέτος η συνύπαρξη του Γιώργου Σαμπάνη με την Καίτη Γαρμπή είναι ίσως η πιο hot συνεργασία, ενώ μαζί τους έχουν και τη Ντέμυ στο «Έναστρον».

Πολύ καλά πάει και ο Κωνσταντίνος Αργυρός στην «Φαντασία» ενώ μόλις ξεκίνησε στο Teatro η Νατάσσα Θεοδωρίδου με τον Χρήστο Κυριαζή και τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης παραμένει σταθερή αξία έχοντας φέτος δίπλα του τον Πάνο Κιάμο στο Fever της Λεωφόρου Συγγρού.

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο σχήμα Σάκης Ρουβάς, Στέλιος Ρόκκος και Έλενα Παπαρίζου όπως και στον Γιάννη Πλούταρχο με τον Βασίλη Καρρά, όμως η πιο ενδιαφέρουσα παρουσία πιστώνεται στην Λένα Ζευγαρά.
Μια ερμηνεύτρια που έσκασε πριν από λίγους μήνες και κρατάει ήδη μόνη της ένα μαγαζί-το «Τοkyo» στην Ιερά Οδό-το οποίο βούλιαξε στις 24 και 25 Δεκεμβρίου.

Πολύ καλά παρά την καθυστερημένη έναρξη πηγαίνει και η σύμπραξη του Σταμάτη Γονίδη με τον Νότη Σφακιανάκη, ενώ η Άννα Βίσση επέστρεψε στο Hotel Ερμού με την ίδια επιτυχία.

Οι 20αρηδες αποθεώνουν τις Μέλισσες και την Τάμτα, σε ένα μαγαζί που μπαίνεις και δύσκολα βρίσκεις ηλικίες ανώ των 25 ετών, ενώ ο Νίκος Βέρτης παίζει ως συνήθως μόνος του στο Yton.

Την Κυριακή μάλιστα που όλες σχεδόν οι άλλες πίστες είναι κλειστές γίνεται πανικός, ενώ πλέον μπορείς πριν τον δεις να απολαύσεις και σούσι στο νέο εστιατόριο που λειτουργεί μέσα στο νυχτερινό κέντρο.

Αυτοί μάλιστα που επιζητούν μια πιο private κατάσταση μπορούν να τον απολαύσουν κλείνοντας μια από τις ολοκαίνουργιες σουίτες που υπάρχουν από φέτος, δίνοντας κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ για τον ίδιο και την παρέα του, που μπορεί να είναι και δέκα άτομα.

Τέλος η Αράχωβα παραμένει η σταθερή αξία για όσους δεν πάνε Κουρσεβέλ, Γκστάαντ, Σεν Μόριτς και Κορτίνα, αφού την εβδομάδα που μας πέρασε πλημμύρισε από κόσμο.

Σε κλασικά στέκια όπως η «Παναγιώτα» δεν υπήρχε περίπτωση να βρεις τραπέζι αν δεν είχες κάνει κράτηση μέρες πριν, ενώ ο συνήθης χαμός έγινε στο «Ε», στο «Le Sapin» και στην «Aquarella».

Στην Θεσσαλονίκη τέλος, ο Αντώνης Ρέμος με τους Imam Baildi σκίζει όπως και η Πάολα που ανέβηκε μαζί με τον Νίκο Κουρκούλη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15