24/09/2020 10:40:32

Τενεσί: Βάλτε προτομή της Ντόλι Πάρτον στη θέση αγάλματος ρατσiστή της ΚΚΚ

Τενεσί: Βάλτε προτομή της Ντόλι Πάρτον στη θέση αγάλματος ρατσiστή της ΚΚΚ - Media
 
Από το 1978, οι επισκέπτες της πόλης Πίτμαν Σέντερ στο Τενεσί των ΗΠΑ, στην έδρα του κυβερνήτη της πολιτείας, αντικρίζουν μια προτομή του Νέιθαν Μπέντφορντ Φόρεστ, πρώην στρατηγού της Συνομοσπονδίας στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο και ένας από τους πρώτους ηγέτες της Κου Κλουξ Κλαν (KKK).
 
Τώρα, όμως, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Τζέρεμι Φάϊζον ζήτησε την απομάκρυνση της προτομής και την αντικατάστασή της από ένα μνημείο προς τιμήν της θρυλικής τραγουδίστριας της κάντρι, Ντόλι Πάρτον.
 
Ο Τζέρεμι Φάϊζον δήλωσε ότι αντί για ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν πρέπει να τιμηθεί η γεννημένη το 1946 στο Πίτμαν Σέντερ τραγουδίστρια.
 
"Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία, τότε ας την πούμε σωστά", ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός. Η Ντόλι Πάρτον, η οποία δεν σχολίασε το θέμα έχει ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο, το Dollywood στη γενέτειρά της.
 
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης ομοφυλόφιλων η τραγουδίστρια δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται απειλές. "Όπως έχω πει, είμαι στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να δίνω εξηγήσεις. Τους αγαπώ όλους" ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.