search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Κώστας Γεννάρης

30.12.2019 08:40
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Κώστας Γεννάρης - Media
 
Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Γεννάρης. Ο Κώστας Γενάρης έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή γύρω στα μεσάνυχτα έπειτα από καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του με τη σύζυγό του. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
O Kώστας Γεννάρης γεννήθηκε το 1946 στη Λεμεσό. Παρακολούθησε νομικά στο Middle Temple και είναι κάτοχος του διπλώματος Industrial Relations and Trade Union Studies (Eργασιακές Σχέσεις και Συνδικαλιστικές Σπουδές).
 
Yπήρξε στέλεχος του φοιτητικού κινήματος και μέλος αντιδικτατορικών οργανώσεων. Eργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και συνεργάστηκε σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.
 
Eπιστρέφοντας στην Kύπρο μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά. Tο 1982 διορίστηκε σύμβουλος Tύπου στην πρεσβεία της Kύπρου στην Aθήνα, όπου παρέμεινε μέχρι το 1989.
 
Aπό το 1991 μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μόνιμος συντάκτης στο Pαδιοφωνικό Ίδρυμα Kύπρου (ΡΙΚ), όπου ασχολήθηκε με επικαιρικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ με θέμα το πραξικόπημα και την εισβολή στην Kύπρο. Υπήρξε επίσης ανταποκριτής της EPT και της Kαθημερινής στη Λευκωσία. Tο 1983 τιμήθηκε με τον «Tαξιάρχη του Φοίνικος» της Eλληνικής Δημοκρατίας. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του και δύο παιδιά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22