search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:19
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για ΠτΔ: Πενήντα – πενήντα αν θα είναι άνδρας ή γυναίκα

30.12.2019 14:55
4993707.jpg

 

Δεν εχει παρθεί ακόμα η απόφαση για το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολιτικούς συντάκτες.

«Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα. «Πενήντα – πενήντα είναι οι πιθανότητες να είναι άνδρας ή γυναίκα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας», είπε.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε: «Είναι απομονωμένη η Τουρκία..Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας, Η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε και πρόσθεσε: «Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Το γεύμα με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους έγινε στο εστιατόριο της «Σχεδίας». Το γνωστό περιοδικό δρόμου άνοιξε έναν χώρο στην οδό Κολοκοτρώνη που περιλαμβάνει εκθετήριο, πωλητήριο του περιοδικού, εστιατόριο και μπαρ-καφέ. Το νέο αυτό εγχείρημα στήριξε ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ήταν παρών στο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Ευτελίζει το κύρος του θεσμού λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο κατηγορώντας τον ότι ευτελίζει το κύρος του θεσμου:

”Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού. Οφείλει άμεσα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο. Και η πρόταση του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων.

Εάν δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει ψηφιστεί και από τη ΝΔ και έχει εξασφαλισμένη  ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση όπως ορίζει το Σύνταγμα, οφείλει να εξηγήσει τους λόγους. Να εξηγήσει δηλαδή πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

 Οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί του κ. Μητσοτάκη, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της ΝΔ δεν μπορούν να αποτελούν το κριτήριο της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Όπως επίσης δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα.”

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:18