search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Καμερούν: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ – Απήγαγαν οκτώ ναυτικούς

31.12.2019 07:02
Καμερούν: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ελληνικό τάνκερ - Απήγαγαν οκτώ ναυτικούς - Media

 

Ένοπλη επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά του λιμανιού Λιμπόχ στο Καμερούν, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι ένοπλοι απήγαγαν οκτώ από τα είκοσι δύο μέλη του πληρώματος.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Συγκεκριμένα, από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του τάνκερ, ο οποίος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί είναι ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, «αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.»

Πλακιωτάκης: «Η σκέψη μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας»

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους», ανέφερει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης. «Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», καταλήγει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:01