28/02/2020 18:07:19

Εικόνες από το παρελθόν με τον ρυθμιστή τροχονόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos)

Εικόνες από το παρελθόν με τον ρυθμιστή τροχονόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos) - Media

Μια ιδιαίτερη αναδρομή στο παρελθόν έκαναν σήμερα περαστικοί και οδηγοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς στην περιοχή του Λευκού Πύργου τοποθετήθηκε -στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου- το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι), που δεν χρησιμοποιείται επί δεκαετίες.

Ο ρυθμιστής τροχονόμος της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης δέχθηκε εθιμοτυπικά δώρα και ευχές από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, εκπροσώπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι «σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια χρονιά και μια καινούργια δεκαετία και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, για να έχει όλη αυτή τη περίοδο η πόλη μας νίκες, επιτυχίες και πολλά περισσότερα πράγματα που την κάνουν περήφανη και πολύ λιγότερα αυτά που την πληγώνουν. Πρώτο και καλύτερο το κυκλοφοριακό, βρισκόμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε τη θέληση της πόλης να βελτιώσει ακριβώς αυτό το κομμάτι που υποφέρει. Εύχομαι σε αυτή την τριετία, την τετραετία, να έχουμε λύση και στο θέμα του ΟΑΣΘ και στο θέμα του Μετρό, εγώ προσωπικά ως δήμαρχος ξέρετε ότι έχω μια εμμονή σε αυτό το θέμα και θα είμαι εκεί έτσι ώστε η πόλη στο τέλος αυτής της θητείας και της δικής μου και της κυβέρνησης να έχει το κυκλοφοριακό που της αξίζει».

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τόνισε ότι «επειδή ζούμε σε θυμωμένα χρόνια, όπως έχουμε ακούσει να λέγεται και είναι πολύ σωστό, αυτό τον θυμό να μην τον βγάζουμε στο τιμόνι, γιατί αυτός ο θυμός δε σε οδηγεί πουθενά παρά μόνο στο νοσοκομείο ή εκεί ψηλά. Η ζωή είναι πολύτιμη, ας της δώσουμε την αξία που της αναλογεί στη καινούργια δεκαετία που έρχεται».

«Διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προσπαθούμε να ανατάξουμε τις αστικές συγκοινωνίες στο πολεοδομικό συγκρότημα. Προγραμματίζουμε και αναμένουμε η επόμενη χρονιά να φέρει την ανάταξη του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη μας, ώστε και οι πολίτες να διευκολυνθούν και η οικονομία της πόλης να ανασάνει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Γιώργος Σκόδρας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα σε ένα γερασμένο στόλο. Ό,τι περνάει από το χέρι του προσωπικού του Οργανισμού γίνεται. Δυστυχώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Αυτά θα αντιμετωπιστούν από την καινούργια χρονιά τόσο με την σύμβαση με τα ΚΤΕΛ όσο και με το διαγωνισμό με την μίσθωση των λεωφορείων».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.