search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Οι τρεις ναυτικές υπερδυνάμεις που δείχνουν τα δόντια τους στην παγκόσμια σκακιέρα

31.12.2019 15:26
Οι τρεις ναυτικές υπερδυνάμεις που δείχνουν τα δόντια τους στην παγκόσμια σκακιέρα - Media

 

Μεγάλο ενδιαφέρον για ορισμένους αναλυτές, καθώς και έντονη ανησυχία για τις διπλωματικές Αρχές της Δύσης, προκαλεί η ανακοινωθείσα κοινή ναυτική άσκηση τριών υπερδυνάμεων της Ασίας: Κίνα, Ιράν και Ρωσία αποστέλλουν ήδη σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίων ανοικτά του Ομάν, προκειμένου να επιδείξουν στη διεθνή κοινότητα τη διάθεσή τους για συνεργασία σε θέματα άμυνας, αλλά και προστασίας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας των διεθνών θαλασσών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, η κοινή αμυντική άσκηση λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στον Αραβικό Κόλπο. Ως γνωστόν, οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους για την προστασία των κομβικών θαλάσσιων αρτηριών της περιοχής, προσπαθώντας να παραγκωνίσουν την Τεχεράνη, και πιέζουν διά της διπλωματικής οδού την αποστολή πολεμικού στόλου από τους συμμάχους της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Τεχεράνη, η διεθνής κοινότητα δεν έχει ανταποκριθεί με θέρμη στα καλέσματα και στις επιταγές του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου. Τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων προβάλλουν αυτές τις ημέρες έντονα το γεγονός, επιθυμώντας εμμέσως πλην σαφώς να υπενθυμίσουν στη Δύση ότι η Μόσχα και το Πεκίνο δεν θα μείνουν αμέτοχοι στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην εύφλεκτη περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13