30/11/2020 13:17:56

Τέλη κυκλοφορίας: Προσοχή στα πρόστιμα

Τέλη κυκλοφορίας: Προσοχή στα πρόστιμα - Media
 
Στις 15 Ιανουαρίου 2020 λήγει η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας,. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν πληρώσει ακόμα.
 
Αυτό σημαίνει ότι από τις 16 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν θα έχουν πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο όχημά τους.
 
Αρχικά για να εκτυπωθούν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet. και στη συνέχεια αφού πατήσουν «ΕΙΣΟΔΟΣ», συμπληρώνουν το ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του ιδιοκτήτη του οχήματος.
 
Όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση» τότε μπορούν να εκτυπώσουν και να κατεβάσουν τη φόρμα με το ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τα τέλη κυκλοφορίας, στην οποια αναφέρονται τα εξής:
 
«Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.
 
Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.