search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Προεδρικό Μέγαρο: Οι ευχές στον Παυλόπουλο, οι απουσίες και οι διάλογοι

01.01.2020 15:12
Προεδρικό Μέγαρο: Οι ευχές στον Παυλόπουλο, οι απουσίες και οι διάλογοι - Media

 

Οι απουσίες τεσσάρων πολιτικών αρχηγών σημάδεψαν τη σημερινή τελετή ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία του νέου έτους.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, παρά το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες λήγει η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, στην τελετή προσήλθαν μόνον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αντίθετα απουσίασαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται οικογενειακώς στο Παρίσι, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της σημερινής τελετής στο Προεδρικό είχε μια σύντομη συνομιλία με τον ΓΓ του ΚΚΕ με αφορμή την πρόσφατη οικογενειακή επίσκεψή του στο Μέτσοβο.

Ο κ. Κουτσουμπας είπε στον πρωθυπουργό πόσο του αρέσει η Πίνδος, το Μέτσοβο και το Ανήλιο ( που ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τα Χριστούγεννα) για να καταλήξει η συζήτηση στα βουνά της Βοιωτίας και το χιόνι που έριξε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ είχε επίσης μια σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς όπως τον ενημέρωσε διάβασε το το τελευταίο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου, «Από την Επαλήθευση στην Επιλάθευση» και του άρεσε πολύ.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ το παρών στην εκδήλωση «έδωσαν» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, αρκετοί υπουργοί, βουλευτές και η στρατιωτική ηγεσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους δημοσιογράφους, αστειεύτηκε μαζί τους και όταν κάποιος του είπε «και του χρόνου» απάντησε «ό,τι θέλει ο Θεός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:34