search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:33
MENU CLOSE

Αποχή συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους έως τις 8 Ιανουαρίου

02.01.2020 12:14
Αποχή συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους έως τις 8 Ιανουαρίου - Media

 

Δεν υπογράφονται συμβόλαια μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου καθώς οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση τους, που πραγματοποιήθηκε παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31 του μήνα, να απέχουν από την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Oπως αναφέρει η Καθημερινή, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, διότι αντιδρούν, όπως αναφέρεται και στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, για πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που ενώ τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τους υπαλλήλους ΔΟΥ (εφορίες), παράλληλα τους απειλούν με εξοντωτικά πρόστιμα, χωρίς οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να έχουν οργανώσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό πλαίσιο για να εκτελέσουν οι συμβολαιογράφοι τα νέα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Οπως τονίστηκε στη γενική τους συνέλευση, οι συμβολαιογράφοι δεν αντιδρούν στο να αναλάβουν την υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων, όμως απαιτούν να υπάρξει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει στην πράξη την άσκηση αυτών των καθηκόντων με ασφάλεια για τις συναλλαγές, τον πολίτη και το δημόσιο.

Για τον λόγο αυτό οι συμβολαιογράφοι ζητούν αναστολή του νόμου και άμεσα διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με το αρμόδιο υπουργείο (Οικονομικών).

Η απόφαση των συμβολαιογράφων της Αθήνας, Πειραιά και λοιπά υπήρξε ομόφωνη ενώ οι συμβολαιογράφοι μαζικά συμμετείχαν στη συνέλευση τους παρά το ότι ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς, και παρά το ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του συλλόγου τους δεν επιθυμούσε την πραγματοποίηση της συνέλευσης με σειρά μεθοδεύσεων, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Ρούσκας αποχώρησε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:33