search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:16
MENU CLOSE

Επιβάτης πλήρωσε πρόστιμο 18.000 ευρώ επειδή έριξε στην τουρμπίνα του αεροπλάνου δυο κέρματα

02.01.2020 16:24
Επιβάτης πλήρωσε πρόστιμο 18.000 ευρώ επειδή έριξε στην τουρμπίνα του αεροπλάνου δυο κέρματα  - Media

 

Ο επιβάτης επρόκειτο να ταξιδέψει από την κεντρική στην ανατολική Κίνα με την εταιρία Lucky Air. Η πτήση ήταν γεμάτη με 162 επιβάτες. Το λεωφορείο τους μετέφερε από το αεροδρόμιο στις σκάλες του αεροπλάνου και ένας ένας άρχισαν να επιβιβάζονται.

Όταν ο επιβάτης έφτασε στην κεφαλή της σκάλας, κοντοστάθηκε και έβγαλε από την τσέπη του ένα νόμισμα. Σβέλτα το πέταξε προς την τουρμπίνα που λειτουργούσε στο ρελαντί εκείνη την ώρα και πριν προλάβει κάποιος να τον σταματήσει, έβγαλε και πέταξε και δεύτερο νόμισμα.

Σε λίγα δευτερόλεπτα η τουρμπίνα άρχισε να βγάζει καπνούς και μετά από λίγο χάλασε ολοκληρωτικά. Η πτήση αναβλήθηκε και όλη τη νύχτα οι επιβάτες την πέρασαν στο αεροδρόμιο. Όλοι πλην ενός ο οποίος την πέρασε στο αστυνομικό τμήμα. Στους αστυνομικούς είπε πως έριξε τα δυο κέρματα αφού έκανε από μέσα του μια ευχή για να έχει ασφαλή πτήση.

Τώρα καλείται να πληρώσει το ποσό των 18.000 ευρώ προς την εταιρία για την πράξη του αυτή.

Πάντως υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 70% των Κινέζων, δηλαδή περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πετάξει ποτέ με αεροπλάνο και ως εκ τούτου, αγνοούν την εθιμοτυπία και τους κανονισμούς ασφαλείας ενός αεροπορικού ταξιδιού. Το βασικότερο, δε γνωρίζουν ότι δεν πετάμε κέρματα στον κινητήρα για καλή τύχη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:15