search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37
MENU CLOSE

Γρίπη: Στην εντατική νοσηλεύονται άλλοι δύο ασθενείς

02.01.2020 17:04
Γρίπη: Στην εντατική νοσηλεύονται άλλοι δύο ασθενείς - Media

 

Ανοδικά, αλλά με αργό ρυθμό, κινείται το κύμα της εποχικής γρίπης σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την τελευταία εβδομάδα του 2019.

Αντίθετα, σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι επισκέψεις των πολιτών με συμπτώματα γρίπης σε κάποιον γιατρό.

Ο απολογισμός για το προηγούμενο έτος κλείνει με έξι σοβαρά κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα από τις 23 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2019 ελέγχθηκαν συνολικά για ιούς γρίπης 42 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία, με τα 4 (9,5%) εξ΄ αυτών να είναι θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 29 Δεκαμβρίου, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 6 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης, ένα εξ αυτών κατέληξε σε θάνατο, με τους ασθενείς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, με το μικρότερο ηλικιακά να είναι 9 ετών και τον μεγαλύτερο 84 ετών. Σημειώνεται πως στο θανατηφόρο κρούσμα – αφορούσε εναν 61χρονο για τον οποίο ο έλεγχος έδειξε γρίπη τύπου Β.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα ενώ παράλληλα τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη ιδίως στα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι ειδικοί επαναλαμβάνουν τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής, που εμποδίζει τη διασπορά ιών στο περιβάλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37