search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Μάθημα για την MCU οι ταινίες του Χάρι Πότερ

03.01.2020 08:43
Μάθημα για την MCU οι ταινίες του Χάρι Πότερ - Media

 

Οι ταινίες του Χάρι Πότερ προηγήθηκαν αυτές της Marvel Cinematic Universe κατά μερικά χρόνια, αλλά αποδεικνύεται ότι τα δύο franchises έχουν πολλά κοινά. Εκτός από το γεγονός ότι και οι δύο σειρές ταινιών βασίζονται σε προϋπάρχοντα έργα, όπως μυθιστορήματα φαντασίας και κόμικς υπερηρώων, ο αρχιτέκτονας της MCU Κέβιν Φέιγκ δήλωσε πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί τον Χάρι Πότερ ως σημείο αναφοράς για να κατανοήσει τα όσα γίνονται στις ταινίες της εταιρείας του.

Επειδή οι ταινίες του Χάρι Πότερ και της Marvel περιλαμβάνουν αγαπημένες ιστορίες με παθιασμένους θαυμαστές μπορεί πολλοί σκηνοθέτες να δελεαστούν και να ψαχτούν σε όλα τα είδη και τα σχετικά βιβλία. Αλλά κατά τη διάρκεια μίας συνόδου που έγινε στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ο Φέιγκ είπε ότι ο Χάρι Πότερ είναι το μοντέλο για το πώς μπορεί κάποιος να ενσωματώσει πολλές λεπτομέρειες χωρίς να εκτροχιάσει την ιστορία.

«Προεπιλογή μου είναι η εμπειρία μου από την παρακολούθηση των ταινιών του Χάρι Πότερ. Ποτέ δεν διάβασα τα βιβλία. Τα παιδιά μου δεν είναι αρκετά μεγάλα και δεν τα έχουν διαβάσει ακόμα, και εγώ δεν τα διάβασα όταν βγήκαν, αλλά είδα τις ταινίες του Χάρι Πότερ. Πήγαινα κι έβλεπα μία ταινία του Χάρι Πότερ και μετά την ξεχνούσα δεν την ξανασκεφτόμουν μέχρι να βγει η επόμενη ταινία Χάρι Πότερ. Και αυτές οι ταινίες ήταν τόσο καλά φτιαγμένες γιατί μπορούσα να τις παρακολουθήσω. Μπορούσα να τις παρακολουθήσω και περιστασιακά αναρωτιόμουν: “Ποιος είναι αυτός;”, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος μπορούσα να τις παρακολουθήσω εξολοκλήρου».

Ο Φέιτζ συνέχισε: «Τώρα, αν έβλεπα κάθε ταινία δέκα φορές, αν είχα διαβάσει κάθε βιβλίο, υποθέτω ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα πράγματα εκεί που θα τα έβλεπα και θα τα εκτιμούσα, αλλά ποτέ δεν με απέτρεψε να δοκιμάσω να τα δω σαν μία αυτούσια ιστορία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59