search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Προειδοποίηση FT: Δραματική κλιμάκωση στον σκιώδη πόλεμο μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον

03.01.2020 09:34
Καταζητείται...: Το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Τραμπ για τη δολοφονία Σολεϊμανί - Media

 

Για «δραματική κλιμάκωση στον σκιώδη πόλεμο μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτoν και των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή» κάνουν λόγo σε βαρυσήμαντο άρθρο τους οι Financial Times με αφορμή την δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασάμ Σουλεϊμανί, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, μετά από αμερικανική αεροπορική επιδρομή, 

Σύμφωνα με τους FT, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί ο κύκλος των αντιποίνων και των αντιμαχόμενων πράξεων που θα ακολουθήσουν της εξόντωσης του υποστράτηγου φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου. 

Αυτή η κλιμακούμενη σύγκρουση θα προκαλέσει νέες σπίθες σε μια περιοχή βαθιά χτυπημένη από τον πόλεμο και την αναταραχή, ενισχύοντας παράλληλα και τη διεθνή αναταραχή στο επίπεδο των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες έχουν ήδη αυξηθεί κατά το 3% ανά βαρέλι μετά την είδηση της δολοφονίας του Σουλαϊμανί. 

«Παραγέλλνοντας» το αεροπορικό αυτό χτύπημα, ο Τραμπ επιδιώκει ταυτόχρονα να ξεφύγει από την δαπανηρή ιστορία των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, να καταπολεμήσει τη μομφή σε βάρος του στο εσωτερικό των ΗΠΑ και να εξασφαλίσει την επανεκλογή του.

Όλα αυτά δεν λαμβάνουν υπόψη το κόστος της εξέλιξης αυτής για το Ιράκ, το οποίο έχει πληρώσει ακριβά την πικρή αντιπαλότητα των ΗΠΑ και του Ιράν από την αμερικανική εισβολή του 2003, καταλήγει το άρθρο των FT. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39