search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28
MENU CLOSE

Έκθεση αφιερωμένη στο στυλ της Έιμι Γουάινχαουζ στο Λος Άντζελες

03.01.2020 10:55
Έκθεση αφιερωμένη στο στυλ της Έιμι Γουάινχαουζ στο Λος Άντζελες - Media

 

Το στυλ της Έιμι Γουάινχαουζ θα είναι στο επίκεντρο έκθεσης σε μουσείο του Λος Άντζελες και σε δημοπρασία.

Στην έκθεση «Beyond Black – The Style of Amy Winehouse», στο Grammy Museum στο LA, θα παρουσιαστεί το φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε επί σκηνής στην τελευταία συναυλία της στο Βελιγράδι το 2011, καθώς και άλλα φορέματα με τα οποία εμφανίστηκε στην πολύ σύντομη καριέρα της. Επίσης, στίχοι που ιδιόχειρα είχε γράψει (παρουσιάζονται για πρώτη φορά), βίντεο τραβηγμένα στο σπίτι και άλλα πολλά.

«Η Έιμι πίστωνε πάντα στη μητέρα μου, τη γιαγιά της τη Σίνθια, τη μεγάλη επιρροή που άσκησε πάνω της, και στυλιστικά -μιας και της δίδαξε τη σημασία της περιποίησης και το να φροντίζει την εμφάνισή της- και μουσικά.

Της άρεσε να με λέει “ταξιτζή Σινάτρα”, και οι συγγενείς από την πλευρά της μητέρας της ήταν μουσικοί. Δεν έφερε στον κόσμο μόνον το δώρο της μουσικής της, αλλά και τη μόδα της» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο πατέρας της, ο Μιτς Γουάινχαουζ. «Επιθυμούμε διακαώς να δει ο κόσμος το τολμηρό, όμορφο πνεύμα της σε όλες τις μορφές της δημιουργικότητάς της» πρόσθεσε.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Grammy Museum από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 13 Απριλίου και, στη συνέχεια, θα ταξιδέψει σε μουσεία στη Χιλή, το Λονδίνο και την Ιρλανδία, πριν πολλά από τα εκθέματα επιστρέψουν για δημοπρασία στον οίκο δημοπρασιών Julian Auctions, τον Νοέμβριο του 2021.

Θα δημοπρατηθούν «εκατοντάδες από τα πιο εμβληματικά -στη σκηνή, σε φωτογραφίσεις, σε περφόρμανς- φορέματα, υποδήματα, κοσμήματα και αξεσουάρ» της Έιμι, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικά ραμμένης μίνι φούστας για την τελευταία συναυλία. Τα έσοδα θα πάνε στο Amy Winehouse Foundation, το οποίο στηρίζει νεαρά άτομα με αναπηρίες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:27