search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:55
MENU CLOSE

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε Τεχεράνη και άλλες πόλεις του Ιράν (Video)

03.01.2020 11:55
Δολοφονία Σουλεϊμανί: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε Τεχεράνη και άλλες πόλεις του Ιράν (Video) - Media

 

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας του Ιράν, Τεχεράνης, ως απάντηση στην δολοφονική επίθεση των Αμερικανών στη Βαγδάτη που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία 8 ατόμων ανάμεσά τους του δημοφιλούς υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί. 

Σύμφωνα με το CNN, παρόμοιες συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη σε πολλές μεγάλες και μικρότερες πόλεις του Ιράν. 

Ο πανίσχυρος ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους. Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό – το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς υβρίδιο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων – ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ. Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45