search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:02
MENU CLOSE

Τραμπ το 2011: «Ο Ομπάμα για να επανεκλεγεί θα ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν»

03.01.2020 19:28
Τραμπ το 2011: «Ο Ομπάμα για να επανεκλεγεί θα ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν» - Media

 

«Για να επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ιράν». Αυτή ήταν η ανάρτηση στο twitter του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2011, με την οποία επέκρινε τον προκάτοχό του ότι χρησιμοποιεί έναν πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν για να ενισχύσει την πολιτική του στήριξη στο εσωτερικό της χώρας και να επανεκλεγεί.

«Μην αφήνετε τον Ομπάμα να παίξει το χαρτί του Ιράν με σκοπό να ξεκινήσει έναν πόλεμο ώστε να επανεκλεγεί. Προσέξτε Ρεπουμπλικάνοι!», έλεγε ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ σε άλλη ανάρτησή του το 2012.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θυμήθηκαν σήμερα αυτές τις παλιές αναρτήσεις του μεγιστάνα, μετά από τη διαταγή που έδωσε για την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Δέκα μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και ενώ αναμένεται η δίκη του στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσης του, ο Τραμπ δικαιολόγησε τον βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας ότι ο Σουλεϊμανί «σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη Αμερικανούς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:00