search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36
MENU CLOSE

Λιβυκό κοινοβούλιο: Άκυρη η συμφωνία Σάρατζ με την Τουρκία – Διακοπή διπλωματικών σχέσεων

04.01.2020 11:51
Λιβυκό κοινοβούλιο: Άκυρη η συμφωνία Σάρατζ με την Τουρκία - Διακοπή διπλωματικών σχέσεων - Media

 

Το κοινοβούλιο της Λιβύης αρνήθηκε να επικυρώσει τη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και ψήφισε ομοφώνως για την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την ανάληψη δράσης από την διεθνή και την αραβική κοινότητα για να αποτραπεί η ανάμειξη της Τουρκίας στην Λιβύη.

Παράλληλα, το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε να σταλεί στη γενική εισαγγελία ο φάκελος για τις δραστηριότητες του Σάρατζ και των υπολοίπων εμπλεκομένων στη συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να διερευνηθούν περεταίρω οι δραστηριότητές τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η τουρκική Βουλή έδωσε το «πράσινο φως» στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Τρίπολης με την οποίαν η Τουρκία υπέγραψε διμερές σύμφωνο για τον καθορισμό ΑΟΖ που «εξαφανίζει» τα ύδατα ελληνικών νησιών όπως η Κρήτη και η Κάρπαθος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36