search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Ανοικοδομείται ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

04.01.2020 15:42
Νέα Υόρκη: Ανοικοδομείται ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν - Media

 

Την επίσημη επανέναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, ανακοίνωσαν ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του Ελπιδοφόρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής τον Ιούνιο του 2019.

Την ανοικοδόμηση του ναού έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας νέος μη κερδοσκοπικός φορέας, ανεξάρτητο συμβούλιο 13 μελών, με την επωνυμία «οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», με στόχο να επιτευχθεί η ολοκλήρωσή του το 2021, όταν συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου, είναι μια στιγμή συνάντησης και θεραπείας όχι μόνο για την Ορθόδοξη κοινότητα, αλλά για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης που έζησαν εκείνη την τρομακτική ημέρα», δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, για να προσθέσει ότι «Αυτός ο χώρος λατρείας θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι η συλλογική πίστη μας είναι κάτι στο οποίο μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε για να ξεπεράσουμε τις οδυνηρές αναμνήσεις μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος επισήμανε ότι «εκ μέρους των Ελληνορθόδοξων πιστών, δεσμευτήκαμε να ανοίξουμε τις πόρτες αυτού του ναού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, την εικοστή επέτειο αυτής της μοιραίας ημέρας. Υπόσχομαι σε εσάς, κυβερνήτα, και σε όλους τους πολίτες της Νέας Υόρκης, ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε στην ώρα μας και θα είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου 2001».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:29