search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:23
MENU CLOSE

Τραγική γκάφα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

22.02.2010 15:43
Τραγική γκάφα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν - Media

Στρατιωτικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ σκότωσε 27 άμαχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στο νότιο Αφγανιστάν, όταν το πλήρωμά του νόμιζε ότι ήταν αντάρτες Ταλιμπάν! Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στην επαρχία Ντάι Κούντι, όταν τρία αυτοκίνητα που μετέφεραν άμαχους στοχοποιήθηκαν από το αεροσκάφος. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουρουζγκάν δήλωσε ότι ανάμεσα στους 27 είναι  τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά. Αλλοι δώδεκα πολίτες τραυματίστηκαν.

Στρατιωτικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ σκότωσε 27 άμαχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στο νότιο Αφγανιστάν, όταν το πλήρωμά του νόμιζε ότι ήταν αντάρτες Ταλιμπάν!

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στην επαρχία Ντάι Κούντι, όταν τρία αυτοκίνητα που μετέφεραν άμαχους στοχοποιήθηκαν από το αεροσκάφος. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουρουζγκάν δήλωσε ότι ανάμεσα στους 27 είναι  τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά. Αλλοι δώδεκα πολίτες τραυματίστηκαν.

Η αφγανική κυβέρνηση καταδίκασε την επιδρομή ως αδικαιολόγητη, ενώ ο αμερικανός στρατηγός Στάνλει ΜακΚρίσταλ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια των αθώων.

Πέρα από την τραγική αυτή γκάφα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, συνέπεια αυτών των επεισοδίων στο Αφγανιστάν είναι να υπονομεύεται ακόμη περισσότερο η εμπιστοσύνη των απλών πολιτών στις δυνατότητες των ξένων δυνάμεων να ξαναφέρουν την τάξη και την ειρήνη στη χώρα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το επεισόδιο με τα αθώα θύματα δεν έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης “Μουστάρακ”(“Μαζί”), που έχει ξεκινήσει εναντίον των ανταρτών Ταλιμπάν, αλλά σημειώθηκε στην επαρχία Ουρουζγκάν στην οποία δρουν και οι 2.000 Ολλανδοί στρατιώτες, η παράταση της παρουσίας των οποίων στο Αφγανιστάν οδήγησε στην κατάρρευση της ολλανδικής κυβέρνησης…

Σε άλλο επεισόδιο, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σκοτώνοντας 15 άτομα, τη στιγμή που οι τοπικές αρχές μοίραζαν  τίτλους ιδιοκτησίας γης σε φτωχούς αγρότες στην επαρχία Ναγκαρχάρ.

Οι απώλειες ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό αποτελούν σοβαρό πλήγμα για την εκστρατεία των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων, οι οποίες προσπαθούν να  εκκαθαρίσουν την περιοχή της Μάρτζα από τους αντάρτες Ταλιμπάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:22