search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Γλωσσικό ολίσθημα ή μήνυμα; Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη» (Video)

05.01.2020 11:52
Γλωσσικό ολίσθημα ή μήνυμα; Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη» (Video) - Media

 

Σε ένα γλωσσικό ολίσθημα, που ενδεχομένως να αποτελεί και ένα εσκεμμένο, έμμεσο μήνυμα προς το Ιράν, ο ισραηλινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη», πριν προσπαθήσει να επανορθώσει με ένα αμήχανο νεύμα και χαμόγελο.

Πιστεύεται ότι το Ισραήλ διαθέτει ατομικό οπλοστάσιο, αλλά δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ότι έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα, διατηρώντας την πολιτική της αμφισημίας εδώ και δεκαετίες.

Το ολίσθημα του Νετανιάχου έγινε κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καθώς διάβαζε στα εβραϊκά έτοιμο κείμενο δηλώσεων για την συμφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο για τον αγωγό EastMed.

«Η σημασία αυτού του σχεδίου είναι ότι μετατρέπουμε το Ισραήλ σε πυρηνική δύναμη», είπε, για να σπεύσει να επανορθώσει λέγοντας: «…ενεργειακή δύναμη».

Στην συνέχεια έκανε μικρή παύση, παραδεχόμενος στο λάθος του με ένα χαμόγελο και έπειτα συνέχισε με τις δηλώσεις του.

Το γλωσσικό ολίσθημα του Νετανιάχου έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:26