search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ διακόπτουν την εκπαίδευση και υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας

05.01.2020 14:10
Οι ΗΠΑ διακόπτουν την εκπαίδευση και υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας - Media

 

Ο υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικός συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε σήμερα ότι σταμάτησε την εκπαίδευση και την υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας εξαιτίας των επανειλημμένων επιθέσεων με ρουκέτες κατά των βάσεων όπου στεγάζεται το προσωπικό του.

«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία του προσωπικού του συνασπισμού που είναι αφοσιωμένο στην κατανίκηση του Ισλαμικού Κράτους. Οι επανειλημμένες επιθέσεις κατά τους τελευταίους δύο μήνες από στοιχεία του Κατάιμπ Χεζμπολάχ έχουν προκαλέσει τον θάνατο μελών του προσωπικού των Ιρακινών Δυνάμεων Ασφαλείας και ενός αμερικανού πολίτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνασπισμού.

«Κατά συνέπεια είμαστε τώρα προσηλωμένοι στην προστασία των ιρακινών βάσεων που φιλοξενούν δυνάμεις του συνασπιμσού. Αυτό έχει περιορίσει την ικανότητά μας να πραγματοποιούμε αποστολές εκπαίδευσης με τους εταίρους μας και να υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αρα, έχουμε διακόψει αυτές τις δραστηριότητες. Η κατάσταση θα τελεί υπό επανεξέτασιν », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49