search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:59
MENU CLOSE

Ποδαρικό με το δεξί του Λιβάγια για την ΑΕΚ (3-1 τον Παινατωλικό)

05.01.2020 16:16
Μαχαίρας στον ΟΠΑΠ: Πώς με εμπιστεύτηκε ο Καρέρα - Media

 

Ποδαρικό με το δεξί για την ΑΕΚ. Με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια που σκόραρε δις και κέρδισε ένα πέναλτι, που πέτυχε ο εξαιρετικός Βέρντε, οι «κιτρινόμαυροι» λύγισαν τον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό με 3-1.

Ιδανικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο νέο έτος!

Με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια που σκόραρε δις και κέρδισε ένα πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο εξαιρετικός Ντανιέλε Βέρντε, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επικράτησε με 3-1 του σκληροτράχηλου Παναιτωλικού.

Απολαυστικός ανά διαστήματα ο Λιβάγια, ο οποίος είναι τρομερά ποιοτικός και το δείχνει συχνά, ενώ ο Βέρντε που μπήκε στο ημίχρονο βοήθησε φουλ την ομάδα του να ανεβάσει την απόδοσή της και να φτάσει στη νίκη, δείχνοντας στον Μάσιμο Καρέρα πως πρέπει να τον εμπιστευτεί ακόμη περισσότερο.

Μία φορά στο πρώτο ημίχρονο μπήκε ουσιαστικά στην περιοχή της ΑΕΚ ο Παναιτωλικός και σκόραρε, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν τραγική αντίδραση και να δείχνουν πως χρειάζονται επιγόντως ενίσχυση στην άμυνα.

Στους 31 βαθμούς και στο -9 από τον ΠΑΟΚ, πλέον, η ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να τείθενται αντιμέτωπες την ερχόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, με τον Παναιτωλικό να παραμένει προτελευταίος με 8 βαθμούς και να υποδέχεται τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο το άλλο Σάββατο.

Έτσι ξεκίνησαν

Με το κλασικό 4-2-3-1 και εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, με τους Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες και Χουλτ στην τετράδα της άμυνας. Σαμπανάτζοβιτς και Κρίστιστς το δίδυμο στα χαφ, με τους Αλμπάνη, Λιβάγια, Ντέλετιτς να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Γιακουμάκη.

Με διάταξη 4-1-4-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Μάκης Χάβος. Στην υπέρασπιση της εστίας ήταν ο Κνετ, με τους Σανιά, Λιάβα, Γιοβάνοβιτς και Κέβιν στην άμυνα. Ο Σίεστεντ καθαρός κόφτης, με τους Τσιγγάρα, Ταχάρ μπροστά του και τους Τζανακάκη, Ντίας στις πλευρές. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπαΐροβιτς.

Το ματς

Μπορεί η ΑΕΚ να απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κνετ να νικάει τον Ντέλετιτς αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν συνέχισαν με την ίδια… ορμή που μπήκαν στο ματς. Σε αυτό ίσως και να έπαιξε ρόλο πως οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν με ένα περίεργο σχήμα αφού οι παίκτες αυτοί δεν έχουν παίξει ξανά μαζί στην ενδεκάδα και έπρεπε να «βρεθούν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φαινόταν από κάποιους συνδυασμούς που δεν έβγαιναν και ορισμένες κινήσεις των μεσοεπιθετικών που δεν μπορούσαν να… διαβάσουν οι συμπαίκτες τους και να τους βρουν κυρίως με κάθετες μπαλιές.

Ρυθμός δεν υπήρχε καλός, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να ενημερωθεί από το VAR ο διαιτητής ότι υπάρχει πέναλτι πάνω στον Σαμπανάτζοβιτς από τον Ταχάρ. Μία δύσκολη φάση, στην οποία υπήρχε σπρώξιμο πάνω στον παίκτη της ΑΕΚ αλλά ήταν οριακό αναφορικά με το αν ήταν μέσα (σσ. το πιθανότερο) ή έξω από την περιοχή. Από την άσπρη βούλα, λοιπόν, ο Λιβάγια έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 29ο λεπτό και έδιωξε το άγχος. Οι γηπεδούχοι όδευαν προς το τέλος του ημιχρόνου με το υπέρ τους 1-0 αλλά δεν πρόσεξαν και την… πάτησαν στην μοναδική φορά που οι Αγρινιώτες μπήκαν στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή.

Ήταν το 42ο λεπτό όταν ο Ταχάρ έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ ήταν τραγική και ο Ντίας βρέθηκε σε θέση βολής, νικώντας τον Μπάρκα για το 1-1. Το ΟΑΚΑ είχε «παγώσει» ακόμη περισσότερο μετά το γκολ και λίγο έλειψε να… ψυχρανθεί περισσότερο όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κέβιν έκανε το μονοκόμματο σουτ αλλά ο Μπάρκας είχε σωστή θέση και απομάκρυνε.

Η ΑΕΚ είχε βρεθεί προ εκπλήξεως από τον ακίνδυνο αλλά πλήρως ουσιαστικό Παναιτωλικό και ο Μάσιμο Καρέρα θέλησε να αλλάξει στο ημίχρονο τα κακώς κείμενα της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Βέρντε και Σιμόες. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, πήραν το κέντρο και με κύριους εκφραστές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τους Βέρντε και Λιβάγια, άρχισαν να απειλούν. Οι δυο τους συνδυάστηκαν στο 56ο λεπτό όταν ο Ιταλός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κροάτης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, νικώντας ξανά τον Κνετ για το 2-1 των «κιτρινόμαυρων».

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, είχαν δοκάρι με τον Γιακουμάκη στο 65΄και στη συνέχεια για ένα δεκάλεπτο έριξαν ρυθμούς. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, αναθάρρησαν και έφτιαξαν δύο καλές φάσεις για να σκοράρουν με τους Μπαΐροβιτς (74’) και Μιμίτο (77’) να μην βρίσκουν εστία. Αφού οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, την… πάτησαν! Ήταν το 79ο λεπτό όταν ο Γιοβάνοβιτς ανέτρεψε καθαρά τον Λιβάγια αλλά ο Τάσης έδειξε «παίζετε». Πήγε στη συνέχεια, όμως, να δει την φάση και αν είναι εντός περιοχής, με τον Κροάτη να πατάει την γραμμή και τον διαιτητή να δείχνει τελικά την άσπρη βούλα. Σημείο από το οποίο ο Βέρντε σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, με τον Λιβάγια να του δίνει την μπάλα να το εκτελέσει αφού ήθελε να αφιερώσει το γκολ στην σύζυγό του που είναι έγκυος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς (46’ Σιμόες), Κρίστισιτς, Ντέλετιτς (46’ Βέρντε), Αλμπάνης (84’ Μάνταλος), Λιβάγια, Γιακουμάκης

Παναιτωλικός: (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Τζανακάκης (67’ Ντουάρτε), Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Λιάβας (37’ Μιμίτο), Σίεστεντ, Μπαΐροβιτς (75’ Φυτόπουλος).

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:59