search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:41
MENU CLOSE

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων – Τρεις ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης

05.01.2020 20:08
Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων - Τρεις ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης - Media

 

Τρεις πύραυλοι Κατιούσα έπληξαν απόψε τη φυλασσόμενη, οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου στεγάζονται πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές και κυβερνητικά κτίρια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στην περιοχή ήχησαν οι σειρήνες. Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι ρουκέτες έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Μέχρι στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί 14 επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Κατάιμπ Χεζμπολάχ, μια φιλοϊρανική πολιτοφυλακή η οποία το Σάββατο προειδοποίσε τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να μην πλησιάζουν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι επίκειται κάποια επιχείρηση εναντίον τους.

Συνολικά έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων την Κυριακή στη Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές της ιρακινής αστυνομίας.

Ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τρεις πύραυλοι Κατιούσα έπεσαν στην πρωτεύουσα. Οι δύο από αυτούς έπληξαν την Πράσινη Ζώνη, την περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες πρεσβείες και πολλά κυβερνητικά κτίρια.

Άλλος ένας πύραυλος έπεσε στη γειτονική συνοικία Τζαντρίγια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10