search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Μποφόρ, χιόνι και διακοπές ρεύματος – Κλειστοί δρόμοι (Photos)

06.01.2020 12:50
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Μποφόρ, χιόνι και διακοπές ρεύματος - Κλειστοί δρόμοι (Photos) - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων, μεταξύ άλλων, έχει επηρεάσει με ισχυρές βροχοπτώσεις την Κρήτη και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά της χώρας. 

Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν τις πρωινές ώρες των Θεοφανίων στο Αιγαίο, με ταχύτητες που έφθασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου και τα 147 χλμ/ώρα στη νότια Τήνο, με βάση τις καταγραφές των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr μέχρι τις 08:30 της Δευτέρας. 

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Αρκαδία και η Κορινθία, ενώ στη Ζάκυνθο υπήρχε πολύωρη διακοπή ρεύματος. Συγχρόνως σε πολλές περιοχές της χώρας δίνεται μάχη για να μείνουν δρόμοι ανοικτοί, ενώ δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια. 

Για το υπόλοιπο της ημέρας, αναμένεται περιορισμός των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν πάντως τον έντονο χαρακτήρα τους.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Καιρός: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική λόγω χιονόπτωσης

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού, ενώ το ίδιο συνέβη νωρίτερα και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία (από το ύψος του εστιατορίου “Θέα), καθώς και από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 27ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Παράλληλα, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα δέκα μποφόρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα αυτοκίνητα στους εξής δρόμους:

Στην Εύβοια
• στην Εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από 25 έως 35 χ/θ,
• στην επαρχιακή οδό Γυμνού – Σέττας, από 13,5 έως 15 χ/θ,
• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουτά – Κοκκινομηλιάς και Βουτά – Ροβιών.

Στην Ευρυτανία
• στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνά (Θέση «Βράχος»), από 12 έως 22 χ/θ,
• στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 8 έως 40 χ/θ,
• στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5 έως 13 χ/θ,
• στην επαρχιακή οδό Φουρνάς – Καρδίτσας (θέση «Ζαχαράκη»),
• Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου – Αγρινίου, από 2 έως 12 χ/θ (θέση «Μπαγασάκι»),
• Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου – Λαμίας, από 5 έως 8 χ/θ (Σήραγγα Π. Μπακογιάννη – Τούνελ),
• Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από 30 έως 45 χ/θ (θέση «Αραποκέφαλα»),
• Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από 2 έως και 17 χ/θ,
• Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κερασοχωρίου.

Στη Φθιώτιδα,
• στην Εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 52 έως 64,700 χ/θ.
• σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας.

Στη Βοιωτία,
• στην επαρχιακή οδό Αράχοβας – Επταλόφου (θέση «Σκαμνός»), από 2 έως 14,5 χ/θ.

Στη Φωκίδα,
• στην Εθνική οδό Άμφισσας – Θερμοπυλών, από 44 έως 22,5 χ/θ,
• στην επαρχιακή οδό ‘Ανω Πολύδροσος προς Χ.Κ. Παρνασσού,
• στην επαρχιακή οδό Επταλόφου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πώς θα κινηθεί σήμερα η κακοκαιρία

Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα, αναμένονται χιονοπτώσεις στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι των Θεοφανείων δεν θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς, ενώ ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:43