search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:55
MENU CLOSE

Έκτακτο συμβούλιο Ευρωπαίων ΥΠΕΞ ζητάει η Γερμανία

06.01.2020 09:02
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας - Media

 

Την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

«Ως Ευρωπαίοι, έχουμε δημιουργήσει και δοκιμάσει διαύλους σταθερής επικοινωνίας με όλα τα μέρη, που πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως σε αυτή την κατάσταση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Προέτρεψε δε, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε., Τζουζέπ Μπορέλ, να επισπεύσει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ώστε να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι θα επιδιώξει να έλθει σε επαφή με την κυβέρνηση του Ιράκ, η οποία την Κυριακή ενέκρινε νομοσχέδιο για την απομάκρυνση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα.

«Είναι πρωταρχικό μας συμφέρον η σταθερότητα και η ενότητα του Ιράκ να μην πέσουν θύματα της πρόσφατης κλιμάκωσης» έσπευσε να σχολιάσει ο Μάας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει περίπου 120 στελέχη στο Ιράκ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Inherent Resolve» του διεθνούς αντι-τζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας, εφόσον είναι επιθυμητή και εφόσον το επιτρέπουν οι περιστάσεις», διαβεβαίωσε, παράλληλα.

«Συζητάμε αυτή τη στιγμή εντατικά με τους εταίρους μας, στο Συμβούλιο του NATO, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και πάνω απ’ όλα με τις επαφές μας στο Ιράκ»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε επικίνδυνα μετά την επιχείρηση «εξόντωσης» του Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της μονάδας «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε από τον αμερικανικό στρατό, κατόπιν εντολής του Ντόναλντ Τραμπ, λίγο έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

naftemporiki.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:54