search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53
MENU CLOSE

Η Ελλάδα ψηλά…

22.02.2010 17:28
Η Ελλάδα ψηλά… - Media

Αδερφάκια είναι πλέον η Olympic Air και η Aegean, μιας και οι φήμες περί συγχώνευσης των δύο εταιρειών επιβεβαιώθηκαν. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως οι βασικοί μέτοχοι των δύο αεροπορικών εταιρειών συμφώνησαν στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, ώστε η νέα εταιρεία να είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι εταιρείες Olympic Handling και Olympic Engineiiring θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος. Η νέα εταιρεία- κολοσσός θα ονομάζεται Olympic Air και θα χρησιμοποιεί και τα σήματα της πρώην Olympic Air, μετά βέβαια από το μεταβατικό διάστημα προσαρμογής, κατά το οποίο θα υπάρχουν το όνομα και τα σήματα και της Aegean.

Αδερφάκια είναι πλέον η Olympic Air και η Aegean, μιας και οι φήμες περί συγχώνευσης των δύο εταιρειών επιβεβαιώθηκαν. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως οι βασικοί μέτοχοι των δύο αεροπορικών εταιρειών συμφώνησαν στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, ώστε η νέα εταιρεία να είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι εταιρείες Olympic Handling και Olympic Engineiiring θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος.

Η νέα εταιρεία- κολοσσός θα ονομάζεται Olympic Air και θα χρησιμοποιεί και τα σήματα της πρώην Olympic Air, μετά βέβαια από το μεταβατικό διάστημα προσαρμογής, κατά το οποίο θα υπάρχουν το όνομα και τα σήματα και της Aegean.

Όσον αφορά στους μετόχους, ο Όμιλος Βασιλάκη -βασικός μέτοχος- της Aegean και η Marfin Investment Group της  Olympic Air, θα έχουν ισότιμη συμμετοχή στην ενοποιημένη εταιρεία, ενώ θα παραμείνουν ως μέτοχοι και οι όμιλοι Λασκαρίδη, Κωνσταντακόπουλου, Δαυίδ και Ιωάννου και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Θόδωρος Βασιλάκης και ο Αντρέας Βγενόπουλος λοιπόν θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και επιχειρήσουν την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ενοποίηση των εταιρειών.

Μην ξεχνάμε πάντως πως η συγκεκριμένη συμφωνία πάντως θα πρέπει να περιμένει πριν οριστικοποιηθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σχολιάζοντας την ανωτέρω συμφωνία ο Πρόεδρος της AEGEAN Θεόδωρος Βασιλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Aegean υλοποιείται ένα όραμα για καινοτόμες, ποιοτικές υπηρεσίες με σημαντικές επενδύσεις. Τα μεγέθη των ανταγωνιστών στις αερομεταφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστούν αναγκαία τη σύνθεση των ελληνικών δυνάμεων για να πετύχουμε αυτοδύναμη κάλυψη των αναγκών της στρατηγικής μας βιομηχανίας, του τουρισμού, επέκταση των επιλογών προορισμών για τους καταναλωτές αλλά και να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών και την απασχόληση στον κλάδο», δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλάκης.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε πως: «Οι σημερινές συγκυρίες τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και του κλάδου των αερομεταφορών επιβάλλουν συγκέντρωση δυνάμεων για την διατήρηση ανταγωνιστικών τιμών στους καταναλωτές, την προστασία θέσεων εργασίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean επιτυγχάνει αυτούς τους στόχους και παράλληλα διατηρεί και γιγαντώνει το όνομα «Ολυμπιακή» που είναι κομμάτι της εθνικής μας παράδοσης και περιουσίας και κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:53