search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:36
MENU CLOSE

Ο άνθρωπος με τις φυσαλίδες: Εκατοντάδες μικροί όγκοι καλύπτουν το σώμα του (Photos)

07.01.2020 13:33
Ο άνθρωπος με τις φυσαλίδες: Εκατοντάδες μικροί όγκοι καλύπτουν το σώμα του (Photos) - Media

 

Ο Ντιβακάρ Μπισογιέ είναι ένας 65χρονος άνδρας από την Ινδία που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας, το οποίο του επιφέρει άλλα προβλήματα, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Ο Ντιβακάρ, πάσχει από τη σπάνια γενετική ασθένεια νευροϊνωμάτωση, και όλο του το δέρμα, από την κορφή μέχρι τα νύχια έχει καλυφθεί από εκατοντάδες μικρούς καλοήθεις όγκους.

Στο χωριό του, δεν τολμάει να βγει από το σπίτι του διότι εισπράττει τη χλεύη από τους συγχωριανούς του.

Ο μεγαλύτερος όγκος που υπάρχει επάνω στο κορμί του Ντιβακάρ, βρίσκεται στο πόδι του και ζυγίζει 25 κιλά. Οι γιατροί πιστεύουν ότι πάσχει από νευροϊνωμάτωση, μια γενετική ασθένεια που προκαλεί τη δημιουργία κοιλοτήτων κατά μήκος των νεύρων.

Τα πρώτα σημάδια εμφανίσθηκαν πριν από 15 χρόνια και σε σύντομο χρονικό διάστημα κάλυψαν ολόκληρο το σώμα του. Καλύπτουν ακόμη και τα βλέφαρα του. Στο χωριό του έχουν βγάλει το παρατσούκλι «ο άνθρωπος – φυσαλίδα». Ο ίδιος δηλώνει: «Οι άνθρωποι με χλευάζουν και με γελοιοποιούν. Με κοιτάζουν και με αποφεύγουν. Οι περισσότεροι περίεργοι. Κανένας δεν θέλει να με κοιτάζει ή να μένει κοντά μου. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι θα τους μολύνω.»

Ανάλογα με τον τύπο της νευροϊνωμάτωσης, μπορεί να προκληθεί απώλεια ακοής, προβλήματα ισορροπίας και όρασης και φακίδες στο δέρμα.

Υπολογίζεται ότι 100.000 Αμερικανοί έχουν νευροϊνωμάτωση και 26.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς να αποτρέψουν την ανάπτυξη νευροϊνωμάτων. Η χειρουργική επέμβαση συχνά συνιστάται για την αφαίρεση όγκων που κινδυνεύουν να γίνουν καρκινικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:36