search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Φτιάξε μόνος σου πανεύκολο και οικονομικό μαλακτικό ρούχων

07.01.2020 13:34
Φτιάξε μόνος σου πανεύκολο και οικονομικό μαλακτικό ρούχων - Media

 

Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα και να βοηθήσετε στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας σας από τις χημικές ουσίες και τα συντηρητικά, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας μαλακτικό ρούχων με 3 απλά υλικά.

Υλικά

6 φλιτζάνια λευκό ξύδι

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ξύδι με τα αιθέρια έλαια. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και περιμένετε μέχρι να σταματήσει η χημική αντίδραση που προκαλείται και να κατακάτσει ο αφρός. Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο αποθήκευσης και σε κάθε πλύση χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι από αυτό, τοποθετώντας το στη θήκη μαλακτικού του πλυντηρίου σας.

Μία άλλη συνταγή περισσότερο οικονομική, εύκολη και αρωματική, αλλά όχι και τόσο οικολογική είναι η παρακάτω:

Υλικά

6 κούπες νερό

3 κούπες λευκό ξύδι

2 κούπες μαλακτική κρέμα μαλλιών της προτίμησής σας*

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάρκα, ακόμα και τις φθηνές συσκευασίες με κόστος χαμηλότερο από 1 ευρώ και δεν θα έχει καμία διαφορά στο αποτέλεσμα. Το ξύδι θα μαλακώσει τα ρούχα και θα τα καθαρίσει από τα υπολείμματα του σαπουνιού και η μαλακτική κρέμα θα δώσει το άρωμα και τη φρεσκάδα που θέλετε.

Εκτέλεση

Προσθέστε και τα τρία υλικά σε ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης και ανακατέψτε απαλά, έτσι ώστε να μην αφρίσουν. Χρησιμοποιήστε ¼ της κούπας από το μείγμα σε κάθε πλύση, βάζοντάς το στη θήκη του μαλακτικού του πλυντηρίου σας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48