search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αναμένεται σκληρή απάντηση από το Ιράν

07.01.2020 14:53
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αναμένεται σκληρή απάντηση από το Ιράν - Media
 
Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι ΗΠΑ αναμένοντας αντίποινα από το Ιράν για τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το Associated Press, Αμερικάνοι αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση προς τα πλοία που πλέουν στον Περσικό για το «ενδεχόμενο ιρανικής δράσης» κατά αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.
 
Παρότι οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι πληροφορίες που έλαβαν δεν είναι ξεκάθαρες για το εάν οι τελευταίες κινήσεις του Ιράν είναι αμυντικού τύπου ή συνιστούν προετοιμασίες για ένα επιθετικό χτύπημα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν τις στρατιωτικές θέσεις τους στην περιοχή.
 
Ένας αξιωματούχος μάλιστα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ένα «μεγάλο χτύπημα» μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ενώ την Τρίτη, συνεχίζει το τηλεγράφημα του Associated Press, το Γραφείο Ναυσιπλοΐας των ΗΠΑ προειδοποίησε τα πλοία, κάνοντας αναφορά στους αυξανόμενους μετά την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού.
 
Αρκετά δεξαμενόπλοια έγιναν στόχος το 2019, επιθέσεις για τις οποίες οι ΗΠΑ κατέστησαν υπεύθυνο το Ιράν. Η Τεχεράνη από την πλευρά της αρνήθηκε εμπλοκή στις επιθέσεις, παρότι δέσμευσε δεξαμενόπλοια στα στενά του Ορμούζ, στο στόμιο δηλαδή του Περσικού Κόλπου, δια μέσω του οποίου πλέει το 20% των παγκόσμιων δρομολογίων των δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν παραμένει συγκλονισμένο από τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού του ηγέτη, ενώ η κηδεία Σουλεϊμανί βάφτηκε με αίμα, καθώς περίπου 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος της σορού του στρατηγού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12