search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:58
MENU CLOSE

Καλλιάνος για τα χιόνια της Αττικής: Ποτέ δεν είπα ότι θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

07.01.2020 15:45
Γιάννης Καλλιάνος - Χάρις Δαμιανού: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί - Media
 
Διευκρινίσεις σχετικά με τις προγνώσεις του για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ειδικά, δε, στην Αττική, έδωσε με ανάρτητή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.
 
Συγκεκριμένα, ο Γ. Καλλιάνος έγραψε:
 
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
Ξεκινώντας, ουδέποτε σας είπα ότι θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας, έδωσα απλά μια μικρή πιθανότητα που τελικά δεν ήρθε. Μίλησα όμως για χιονοπτώσεις πάνω από τα 250-300 μέτρα και τελικά χιόνισε πάνω από τα 350-400 μέτρα στην Αττική. Να ζητήσω συγγνώμη για αυτή τη διαφορά των 100 μέτρων; Να το κάνω με ταπεινότητα, ασφαλώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πάντως χιόνι πυκνό κατά διαστήματα είδαν ο Διόνυσος, οι Θρακομακεδόνες η Πεντέλη και άλλες ημιορεινές περιοχές (υψόμετρα από 360 μέτρα και πάνω). Πρόσκαιρα χιόνισε και σε χαμηλότερα υψόμετρα ειδικά στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα του νομού.
 
Σε όλα τα υπόλοιπα βόρεια προάστια του νομού επικράτησε το χιονόνερο η βροχή με τη θερμοκρασία κυριολεκτικά κολλημένη στους 2°C για πολλές ώρες. Αν έπεφτε ο υδράργυρος κατά μια μονάδα ακόμη ίσως να το γύριζε σε χιόνι και σε κάποιες από αυτές τις περιοχές.
 
ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ;;;
Ασφαλώς και δεν ήταν αδύναμη, προκάλεσε δεκάδες προβλήματα με χιονοπτώσεις σφοδρές σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο.
 
Οι βροχές στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο ήταν κατά διαστήματα καταρρακτώδεις και προκλήθηκαν πολλά πλημμυρικά φαινόμενα.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο έφτασαν τα επίπεδα τυφώνα και ξεπέρασαν κατά πολύ ακόμη και τα 12 μποφόρ (160 km/h) προκαλώντας δεκάδες προβλήματα στα νησιά μας ενώ καθήλωσαν τα καράβια στα λιμάνια.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΛΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Στην Αθηνών – Λαμίας και στην Κορίνθου – Τριπόλεως χιόνισε σε χαμηλά υψόμετρα και μάλιστα εκεί λειτούργησε άψογα ο κρατικός μηχανισμός. Βέβαια υπάρχουν ακόμη χωρίς με 1 μέτρο χιόνι σε Εύβοια και Βοιωτία αλλά εκεί όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει χρειάζεται λίγος χρόνος για να επανέλθει η ισορροπία και αυτό νομίζω είναι κατανοητό απ’όλους.
 
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 5-6 ΗΜΕΡΩΝ
Πολλές φορές παρασύρεστε και ακούτε προγνώσεις για μετά από 10 μέρες. Εδώ βλέπετε ότι ακόμη και για την επόμενη μέρα υπάρχουν μικροδιαφορές. Οπότε μην δίνετε βάση σε αυτά τα δελτία καιρού σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα ή site γιατί πολύ απλά ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο για μετά τις 6 μέρες.
 
Εξάλλου σας είχα προετοιμάσει ότι πάντα ο καιρός έχει τον τελευταίο λόγο. Καλό θα είναι όμως να κάνουμε και τον απολογισμό μας διότι ο «Ηφαιστίων» δεν αποδείχθηκε κατά βάση χειρότερος από την «Ζηνοβία», αποδείχθηκε όμως για τις περισσότερες περιοχές εφάμιλλος. Πάντως, από προχθές μέχρι και σήμερα, δεν είναι λίγα εκείνα τα μέρη στην Αττική και τη Βοιωτία που είχαν να δουν τέτοιο χιόνι εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15