search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Τα έδωσε όλα προκαταβολικά και εισέπραξε την απαξίωση του Τραμπ

07.01.2020 23:20
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Σε περαιτέρω άτυπο σχολιασμό για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στο Λευκό Οίκο, την οποία με επίσημη ανακοίνωση προηγουμένως χαρακτήρισε «πρωτοφανές φιάσκο», προχώρησε η Κουμουνδούρου. Ειδικότερα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην διπλωματική τακτική του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι «τα έδωσε όλα» προκαταβολικά και ως εκ τούτου έτυχε της πλήρους απαξίωσης του αμερικανού προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως «ο Έλληνας ΠΘ τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση».

Και αναλύουν την κριτική αυτή παραθέτοντας 4 σημεία:

«1. Πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις. Τον είχαμε προειδοποιήσει να μη το πράξει.

2. Σήμερα δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση. Θέτει δηλαδή τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση, χωρίς κανένα λόγο.

3. Δήλωσε πρόθυμος για την αγορά F35, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό μάλιστα όπλο.

4. Έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ να ανασταλούν επενδύσεις Κινεζικών εταιριών για δίκτυα 5G.

Δεν είχε κανένα λόγο να δεσμευθεί σε κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα πρόκειται για επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία.

Δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε σήμερα με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα ΠΘ.

Τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει. Δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα ΠΘ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39