search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:20
MENU CLOSE

Αυστραλία: Δεν βοηθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τη μάχη κατά των πυρκαγιών

08.01.2020 14:22
Αυστραλία: Δεν βοηθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τη μάχη κατά των πυρκαγιών - Media

 

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας δεν προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας ή σημαντικές βροχοπτώσεις τους επόμενους μήνες, σε ένα δυσμενές προγνωστικό για τις αρχές που έχουν προειδοποιήσει ότι μόνο η έντονη βροχόπτωση μπορεί να σταματήσει τις δασικές πυρκαγιές που κατακαίουν την χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας τους προσεχείς λίγους μήνες», δήλωσε ο Καρλ Μπραγκάνζα, επικεφαλής του τμήματος κλιματικής παρακολούθησης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στους δημοσιογράφους. «Η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη που μπορώ να κάνω είναι ότι θα έχουμε λιγότερη ξηρασία παρά περισσότερη υγρασία. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα έχουμε σημαντικές επάνω από τον μέσο όρο βροχοπτώσεις».

Η Αυστραλία αγωνίζεται κατά των δασικών πυρκαγιών εδώ και πολλές εβδομάδες. Οι ειδικοί συνδέουν τις ευνοϊκές για τις πυρκαγιές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η τριετής ξηρασία με την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια στρέμματα γης, μία περιοχή που αντιστοιχεί στην έκταση της Νότιας Κορέας, έχει κατακαεί από τον Σεπτέμβριο. Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 26 ανθρώπων και έχουν αφήσει πίσω τους ένα δισεκατομμύριο νεκρά ή τραυματισμένα ζώα.

Περισσότερες από 100 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη και οι αρχές θεωρούν ότι θα κατασβεσθούν μόνο με την βοήθεια σημαντικών βροχοπτώσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:20