search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:38
MENU CLOSE

Χαμός στο ΚΘΒΕ: Στο ΣτΕ κατά της Μενδώνη προσφεύγει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής

08.01.2020 16:46
Χαμός στο ΚΘΒΕ: Στο ΣτΕ κατά της Μενδώνη προσφεύγει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής - Media
 
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιωάννης Αναστασάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η από 31 Οκτωβρίου 2019 απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
 
Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε την 5η Νοεμβρίου 2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΥΟΔΔ, φύλλο 926).
 
Αναλυτικότερα, με την επίμαχη υπουργική απόφαση παύθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Ιωάννη Αναστασάκη και στην θέση του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας του κ. Αναστασάκη, ήτοι μέχρι 17.11.2021.
 
Ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού με την οποία παύθηκε πρόωρα από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι παράνομη και για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35