search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Επικοινωνία Τραμπ – Στόλτενμπεργκ για τη Μέση Ανατολή – Συμφωνεί το ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή

08.01.2020 20:55
Επικοινωνία Τραμπ - Στόλτενμπεργκ για τη Μέση Ανατολή - Συμφωνεί το ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και επισήμανε την αξία του ΝΑΤΟ με την ενίσχυση του ρόλου του στην πρόληψη των συγκρούσεων και στη διαφύλαξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ατλαντικής Συμμαχίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφώνησε κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να “συνεισφέρουν περισσότερο” στη Μέση Ανατολή, όπως ζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνομιλία αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ “ζήτησε” από τον Στόλτενμπεργκ να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και οι δύο άνδρες συμφώνησαν “ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια”, τονίζει ο οργανισμός που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε από το ΝΑΤΟ “να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία στη Μέση Ανατολή”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:37