search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι απεργίες στη Γαλλία

09.01.2020 15:11
Περισσότεροι από 60 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις στη Γαλλία - Media

 

Γενική απεργία σε ολόκληρη την επικράτεια σήμερα με 216 διαδηλώσεις στη χώρα και τη μεγαλύτερη βέβαια στο Παρίσι. Ο συμβιβασμός που προτείνει ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν δεν φαίνεται να μπορεί να προχωρήσει.

Ξεκίνησε στις 14:30 ώρα Ελλάδας από την πλατεία της Ρεπουμπλίκ για να καταλήξει πλησίον του σταθμού Σεν Λαζάρ.

Είναι η 36η απεργιακή μέρα, «μέρα-τεστ», για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Σήμερα πάντως πέρα από την ταλαιπωρία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθυστερήσεις και ακυρώσεις αναμένονται και στα αεροπλάνα.

Το απεργιακό κύμα έχει διευρυνθεί. Από το πρωί 400 απεργοί ελέγχουν την είσοδο στον πυρηνικό σταθμό Gravelinesστη βόρεια Γαλλία ενώ το 40% των εκπαιδευτικών συμμετέχει μαζικά στις διαδηλώσεις.

Νοσοκομειακό προσωπικό και δικηγόροι απεργούν επίσης, καθώς και οι υπάλληλοι πολλών διυλιστηρίων με κίνδυνο εφ’ όσον συνεχιστεί η απεργία, να υπάρξει έλλειψη καυσίμων.

Συμβιβασμός η λέξη κλειδί

«Συμβιβασμός» ήταν διά στόματος Μακρόν η λέξη-κλειδί στην οποία θέλησαν να πιστέψουν πολλοί, μια πρώτη συνάντηση όμως του πρωθυπουργού με τα συνδικάτα την περασμένη Τρίτη, δεν απέδωσε.

Για «συμβιβασμό» χρειάζεται ένα βήμα και από τους δύο που όμως δεν έγινε. Αμετακίνητη στάθηκε η κυβέρνηση ακόμα και για την απόσυρση της  «ηλικίας-εξισορρόπησης» των 64 ετών που ζητά το μεταρρυθμιστικό συνδικάτο CFDT.

Το μόνο άνοιγμα του πρωθυπουργού είναι η αυριανή συνάντηση με τα συνδικάτα  για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης των συντάξεων, ύστερα από πρόταση του CFDT.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:41