search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:31
MENU CLOSE

Τσίπρας: Η εκτέλεση του Σουλεϊμανί συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου

10.01.2020 07:37
Τσίπρας: Η εκτέλεση του Σουλεϊμανί συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου - Media

 

Την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα Αχμάντ Ναντερί, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τον Ιρανό πρέσβη για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, ο πρέσβης του Ιράν παρουσίασε τις θέσεις της χώρας του για την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις αμερικανικές δυνάμεις και τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει για την περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συμβάλλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση του Ιράκ και της ευρύτερης περιοχής».

Τόνισε επίσης την ανάγκη να υποστηριχθεί ενεργά από τη διεθνή κοινότητα η ειρήνη και η σταθερότητα στο Ιράκ, στη βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και ειδικά της αρχής της μη εμπλοκής στα εσωτερικά τρίτων χωρών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:31