search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:22
MENU CLOSE

Blair House: Μητσοτάκης και υπουργοί προσπαθούσαν μάταια να κλειδώσουν τα δωμάτιά τους (Photos)

10.01.2020 10:02
Blair House: Μητσοτάκης και υπουργοί προσπαθούσαν μάταια να κλειδώσουν τα δωμάτιά τους (Photos) - Media

 

Στο Blair House, απέναντι από τον Λευκό Οίκο, έμειναν, ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του3ς στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πέντε υπουργοί που τον συνόδευαν.

Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με το Κονκλάβιο της Καθημερινής εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε κανένα δωμάτιο δεν κλείδωνε η πόρτα. Ουτε καν σε αυτό του πρωθυπουργού. Μάταια Κυριάκος και Μαρέβα έψαχναν να βρούν το κλειδί του δωματίου πριν κοιμηθούν.

Tέλος, κάποιοι υπουργοί παραπονέθηκαν ότι πάχυναν. Στο Blair House υπήρχαν μπουφέδες με φαγητά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και μιλάμε για φαγητά της αμερικάνικής κουζίνας ( Μπέργκερ, μπέικον, φυστικοβούτυρο κλπ κλπ)….

 

Τι είναι το Blair House

Το Blair House βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τον Λευκό Οίκο και αποτελείται, στην πραγματικότητα, από τέσσερα σπίτια που ενώνονται. Πρόκειται για μία ιστορική κατοικία, που, όπως λέγεται, είναι ακόμη πιο δύσκολο να λάβεις πρόσκληση, ακόμη και από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο. Με εξαίρεση τον Λευκό Οίκο, κανένα σπίτι στην Ουάσινγκτον δεν έχει τη μακρά και εξέχουσα ιστορία του Blair House.

Χτίστηκε το 1824 για τον πρώτο γενικό χειρουργό του στρατού των ΗΠΑ. Το 1836 αγοράστηκε από τον εκδότη εφημερίδων, Φράνσις Πρέστον Μπλερ, άνθρωπο έμπιστο των προέδρων, μεταξύ των οποίων ο Άντριου Τζάκσον και ο Αβραάμ Λίνκολν. Οι απόγονοί του έζησαν εκεί για τα επόμενα 100 χρόνια, συγκεντρώνοντας συλλογές αγγλικών, αμερικανικών και κινεζικών επίπλων και ασημιού του 18ου και του 19ου αιώνα.

Το 1942, ο Φράνκλιν Ρούσβελτ συνέστησε την αγορά του Blair House με όλα τα ιστορικά έπιπλα του, για να γίνει ο επίσημος ξενώνας του προέδρου και το Κογκρέσο το ενέκρινε. Λίγο αργότερα, προστέθηκε το Lee House. Στη δεκαετία του 1960, άλλα δύο αρχοντικά στο Jackson Place NW ολοκλήρωσαν το συγκρότημα που αποτελεί σήμερα το Blair House.

Πρόκειται για τον επίσημο ξενώνα του Αμερικανού προέδρου από το 1942, όπου η ασφάλεια είναι αυστηρή και η πρόσβαση αποκλειστική σε συγκεκριμένα άτομα. Οι 4 ενωμένες κατοικίες του 19ου αιώνα έχουν την εμφάνιση ενός μεγάλου, ζεστού οικογενειακού σπιτιού, που δημιουργήθηκε με την πάροδο του χρόνου: Ένα συγκρότημα αποτελούμενο από περισσότερα από 120 δωμάτια, επανδρωμένα με έπιπλα αντίκες, πίνακες, πορσελάνη και ασήμι.

Το σπίτι παρέχει τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού του, που εργάζεται εκεί για χρόνια και είναι πάντοτε έτοιμο να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη των φιλοξενουμένων του.

Στο Blair House έχουν καταλύσει, ανά τα χρόνια, αρχηγούς κρατών και επικεφαλής κυβερνήσεων, όπως, για παράδειγμα, ο Τσαρλς Ντε Γκωλ και η βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με τους συνεργάτες τους. Εκεί, επίσης, έχουν διαμείνει και οι εκλεγμένοι πρόεδροι, ακριβώς προτού μετακομίσουν στον Λευκό Οίκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξένοι αξιωματούχοι θεωρούν μια πρόσκληση να διανυκτερεύσουν στο Blair House μεγάλη τιμή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24