search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:55
MENU CLOSE

Πανεύκολη «μπουγάτσα» σε σχήμα τριαντάφυλλο

10.01.2020 10:52
vanilla837wdfull-1-696×557-1.jpg

Υλικά

½ συσκευασία φύλλο κρούστας

400ml γάλα πλήρες

3 αυγά μεγάλα

125 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλούδα λεμόνι για το άρωμα

1 ξυλάκι κανέλας

50 γραμμάρια βούτυρο

25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε ένα πυρέξ ή μια φόρμα 20 περίπου εκατοστών. Ανοίξτε τη συσκευασία με τα φύλλα και περάστε με ένα πινέλο λίγο βούτυρο στο πρώτο φύλλο να καλυφθεί καλά. Διπλώστε το απαλά με τα χέρια σαν να φτιάχνατε βεντάλια, στριφογυρίστε το και δώστε του τελικά το σχήμα του σαλιγκαριού. Τοποθετείστε το στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και βάζοντάς τα γύρω από το κεντρικό τμήμα, μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί. Προσέξτε να είναι ανάλαφρα και όχι πολύ σφιχτά το ένα με το άλλο, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Ψήστε για 10 λεπτά ή και παραπάνω μέχρι να ροδίσουν όμορφα τα φύλλα και να έχετε ένα χρυσό λουλούδι. Αφήστε να κρυώσει λίγο.

 

Ετοιμάστε την κρέμα:

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το ξύλο κανέλας, τη φλούδα λεμονιού και μόλις πάρουν μια βράση και φουσκώσει το γάλα, αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το λίγο να κρυώσει. Εντωμεταξύ, χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά και προσεκτικά προσθέστε το μείγμα με το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί με το ψημένο «λουλουδένιο» φύλλο και προσέξτε να πάει ομοιόμορφα παντού. Τοποθετήστε πάλι στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει λίγο και σερβίρετέ το με την αχνισμένη ζάχαρη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54