search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:54
MENU CLOSE

«Στοπ» από τον Άρειο Πάγο σε παράνομες τραπεζικές χρεώσεις

10.01.2020 10:57
«Στοπ» από τον Άρειο Πάγο σε παράνομες τραπεζικές χρεώσεις - Media

 

Απόφαση σχετικά με τον υπολογισμό του επιτοκίου και τις προμήθειες σε δανειακές συμβάσεις εξέδωσε ο Άρειος Πάγος.

Όπως αναφέρει στην απόφασή του, πλέον οι τόκοι πρέπει να υπολογίζονται ανά ημερολογιακό έτος 365 ημερών και όχι 360 όπως έπραξε τράπεζα στην οποία αναφέρεται η απόφαση.

Με το να υπολογίζεται το επιτόκιο σε έτος 360 ημερών, ο καταναλωτής, ο οποίος έχει τη δικαιολογημένη προσδοκία ότι το έτος στο οποίο αναφέρεται η περίοδος εκτοκισμού θα είναι το ημερολογιακό έτος 365 ημερών, δεν ενημερώνεται για το (πραγματικό) ετήσιο επιτόκιο, όπως αυτό θα έπρεπε να προσδιορίζεται.

Όπως τονίζει το aftodioikisi.gr, επίσης, όσον αφορά προμήθειες τις οποίες επέβαλε η τράπεζα και χαρακτήριζε ως «έξοδα φακέλου ή ημερολογιακή χρέωση εξόδων», η αποφαση του δικαστηρίου απαγορεύει την είσπραξή τους καθώς το επιτόκιο των δανείων ορίζεται ελεύθερα από τα πιστωτικά ιδρύματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52