search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:59
MENU CLOSE

Γεννηματά: Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους (Video)

10.01.2020 13:23
5001525.jpg

 

«Απ’ όσα άκουσα βγαίνω ενημερωμένη», ανάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Φώφη Γεννηματά σε συνεργάτες της λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωσή της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι κατά 99% η συζήτηση αφορούσε τα εθνικά θέματα και το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον Ντόναλντ Τράμπ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 1% αφορούσε στην πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου την οποία διατύπωσε ο πρωθυπουργός και την οποία απέρριψε η κ. Γεννηματά. «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς έχουμε τη δική μας πρόταση και σ΄αυτή επιμένουμε», είπε προς τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Δεν έγινε καμία συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την Φώφη Γεννηματά να επαναλαμβάνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν μπαίνει σε ονοματολογία κι επιμένει στη θέση του ότι πρέπει να προέρχεται από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σχετικά με το κυρίως θέμα συζήτησης, τα εθνικά θέματα και τη τουρκική επιθετικότητα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είπε πως ξεκαθαρίστηκε και συμφωνήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη στο ότι αν χρειαστεί να γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αυτή θα αφορά μόνο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Επίσης, τόνισε στους συνεργάτες της, ότι ο κ. Μητσοτάκης την διαβεβαίωσε ότι στη συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο έθεσε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έγινε συζήτηση για πιθανή διπλωματική πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδας όπου υποστήριξε μεν ότι χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικά συστήματα με μέτρο και ιεράρχηση, αλλά δήλωσε αντίθετη σε ράλι εξοπλισμών. Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτή στη διαπραγμάτευση για προμήθεια των F-35.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις και η προσφυγή στη Χάγη αφορά μόνο στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ ενώ η εθνική ομοψυχία προϋποθέτει κοινωνική συνοχή και ενότητα.

Είπε συγκεκριμένα: «Είναι ώρα να συνεννοηθούμε, δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες, μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι-και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως, με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο. Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις. Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι η εθνική ομοψυχία προϋποθέτει κοινωνική συνοχή και ενότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η Φώφη Γεννηματά τόνισε: Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:55