search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:53
MENU CLOSE

ΚΚΕ για συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Χρεοκοπία της φιλοαμερικανικής εξωτερικής πολιτικής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2107
9-1-2020
11.01.2020 04:00
kke-18.jpg

 

Ως χρεοκοπία συνολικά της πολιτικής σύμφωνα με την οποία η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνά μέσα από τη στήριξη των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών είδε το ΚΚΕ το αποτέλεσμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Το ΚΚΕ έχει σηκώσει τους τόνους το τελευταίο διάστημα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική κατεύθυνση όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και εκτιμά πως για άλλη μια φορά οι θέσεις του επιβεβαιώνονται «πανηγυρικά». Μάλιστα, ειδικά για την ψήφιση από την ελληνική Βουλή της επέκτασης της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκεται σε εγρήγορση από τις γιορτές ήδη, όταν ήταν το μόνο κόμμα που ανέδειξε την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου «στα μουλωχτά», παραμονή Χριστουγέννων. Την ίδια ώρα οι οργανώσεις του υπό την ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ) καλούνται να είναι σε ετοιμότητα, για την πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα κατά της συμφωνίας τη μέρα που θα ψηφίζεται στην Ολομέλεια.

«Ντεκόρ» στις απειλές Τραμπ κατά Ιράν
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περισσός για τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο σχολιάζει πως «ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών». Και συνεχίζει: «Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της Ν.Δ., για τους ισχυρούς τάχα “συμμάχους” που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα».

Περαιτέρω, χαρακτηρίζει «ντεκόρ» την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού «ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν» τονίζοντας πως «είναι ενδεικτική του ρόλου που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή». 
Επισημαίνει την «εκκωφαντική σιωπή – για μια ακόμη φορά – ενός Αμερικάνου Προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας», η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δείχνει ότι αυτό που τους νοιάζει είναι να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και αυξάνουν οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικάνων».

Στρέφει τα πυρά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛΛ επιχειρώντας να υπογραμμίσει ότι αυτή η πολιτική είναι διακομματική, πως δηλαδή «πρόκειται για μια κοινή εξωτερική πολιτική» καθώς «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛΛ, προχώρησαν στη σύναψη της επικίνδυνης “αμυντικής” συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ και την επέκταση των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αναβάθμισαν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Προχώρησαν σε ενεργειακές συμφωνίες που κανένα όφελος δεν έχουν για τον ελληνικό λαό και χωρίς την προηγούμενη ανακήρυξη ΑΟΖ. Μοναδικό κριτήριό τους η συμμετοχή και του εγχώριου κεφαλαίου στη μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή με την εκμετάλλευση και το αίμα των λαών». 
Μάλιστα στρέφεται ιδιαίτερα κατά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις «κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ» – την κοροϊδία επιβεβαιώνουν, λέει το ΚΚΕ, τα πρόσφατα γεγονότα – και «ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού» .
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:46