search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:00
MENU CLOSE

«Top Gun: Maverick» Το Top Gun της δεκαετίας του ’80 επιστρέφει δυναμικά τον 21ο αιώνα (Photo | Video)

11.01.2020 12:18
«Top Gun: Maverick» Το Top Gun της δεκαετίας του

 

Από το F-14 Tomcat στο F-18 Hornet, ένας αιώνας δρόμος! Η ιδέα για τη συνέχεια του «Top Gun» υπήρχε εδώ και χρόνια, αλλά έπρεπε να συντονιστούν πολλοί παράγοντες, ώστε να έρθει η κατάλληλη στιγμή που ο διάσημος πιλότος Μάβερικ -κατά κόσμον Τομ Κρουζ- θα ξαναφορούσε το αεροδυναμικό του τζάκετ με λιγότερα αυτή τη φορά patches, καθώς, όπως πρόσεξαν ήδη οι παρατηρητικοί, απουσιάζει η σημαία της Δημοκρατίας της Ταϊβάν, που ανήκει στην αναγνωρισμένη πλέον από τους Αμερικανούς -παρότι ακόμα κομμουνιστική- Κίνα.

Λεπτομέρεια; Ισως, αλλά όλα δείχνουν ότι η καλά επεξεργασμένη συνέχεια με τον τίτλο «Top Gun: Maverick» έχει ενθουσιάσει τους αμέτρητους φαν και μανιακούς της ταινίας. Εννοείται πως οι αερομαχίες θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές, καθώς η τεχνολογία είναι πλέον εξελιγμένη, ενώ ο Τομ Κρουζ, παρά τα 57 του χρόνια, φαίνεται να δείχνει στα καλύτερά του.

Οι συζητήσεις για το διάσημο σίκουελ, που είχαν ξεκινήσει χρόνια πριν, είχαν υποπέσει από νωρίς στην αντίληψη των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα σε ένα σόου το 2016 με καλεσμένο τον Τομ Κρουζ ο οικοδεσπότης Γκρέιαμ Γκόρντον να ρωτάει επίμονα τον διάσημο πρωταγωνιστή αν πρόκειται να γυριστεί η συνέχεια της εμβληματικής ταινίας. Εκείνος δεν φαινόταν τότε να το αρνείται δίνοντας παράλληλα ανάγλυφες λεπτομέρειες για το πόσο δύσκολο είναι να πετάς με μαχητικό αεροπλάνο.

Ειδικά την πρώτη φορά που αισθανόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και έβγαζε κυριολεκτικά τα σωθικά του. «Ο πρώτος πιλότος με τον οποίο πέταξα λεγόταν Μπόζο», έλεγε στο σόου γελώντας, «και ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Δεν με είχε καν προειδοποιήσει ότι θα απογειωνόμασταν». Στην πορεία, όμως, συνήθισε ώστε να μπορεί πλέον να δίνει συμβουλές στα γυρίσματα στους νέους ηθοποιούς όχι μόνο ως παλαίμαχος ηθοποιός. αλλά και ως μάχιμος πιλότος.

TGM_58712R

f7-high-top-gun

f4-high-top-gun

Η υπόθεση

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ που ήδη κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο αποκαλύπτει τον πάντα γοητευτικό Μάβερικ να βρίσκεται, ύστερα από 30 χρόνια, ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού στην ίδια πάντα υπηρεσία.

Πάντα ριψοκίνδυνος και έτοιμος για όλα, συμμετέχει σε ακραίες αποστολές και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που ενδεχομένως να τον επηρεάσει αρνητικά. Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Μάβερικ αντιμετωπίζει τον υπολοχαγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ), γιο του μακαρίτη φίλου του, αλλά και αξιωματικoύ παρακολούθησης υπολοχαγού Νικ Μπράντσο – γνωστοί με τα ψευδώνυμα «Ρούστερ» και «Γκουζ» αντίστοιχα.

Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:00