search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Έξι χρόνια χωρίς αναστολή σε παράνομο εκτροφέα ζώων – Σε άθλιες συνθήκες τα σκυλιά

11.01.2020 15:53
Έξι χρόνια χωρίς αναστολή σε παράνομο εκτροφέα ζώων - Σε άθλιες συνθήκες τα σκυλιά - Media

 

Σε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ καταδικάστηκε ένας παράνομος εκτροφέας ζώων στα Χανιά της Κρήτης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων με το δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο για όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων η δράση του συγκεκριμένου άνδρα ήταν πλούσια και περιελάμβανε παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή ζώων, συστηματικές κλοπές ζώων –με προτίμηση στα καθαρόαιμα λαμπραντόρ και τα λυκόσκυλα – τα οποία πωλούσε με υποτιθέμενα αδήλωτα microtsip και εικονικούς εμβολιασμούς, εξαπάτηση των αγοραστών-αφού πολλές φορές πουλούσε ημίαιμα ζώα, ως καθαρόαιμα, ενώ παρατηρήθηκαν και κρούσματα κλοπών των ζώων που ήδη είχε πουλήσει και στη συνέχεια μεταπουλούσε.

skilakos

Χώρος εκτροφής αποτελούσε το σπίτι του και ένα χωράφι που δεν ήταν καν ιδιοκτησίας του και το είχε καταπατήσει. Τα ζώα διαβιούσαν στις πλέον άθλιες συνθήκες.

Δεμένα σε δέντρα με πολύ χοντρές αλυσίδες, με λουκέτα στο λαιμό τους, σε χιλιοτρύπητα βαρέλια, άνοιγαν λαγούμια για να προστατεύονται, ενώ ήταν όλα γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια, πολλά δε από αυτά πάσχουν από καλαζάρ. Οι χώροι ήταν γεμάτοι ακαθαρσίες και το νερό από ελάχιστο εως ανύπαρκτο. Μάλιστα ζώα που είχε πουλήσει πέθαναν μετά από λίγο καιρό.

Χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα και πολλά διαφορετικά καρτοκινητά και η αστυνομία παρόλο που πολλές φορές έφτασε κοντά στη σύλληψή του, δεν είχε καταφέρει να τον συλλάβει. Ακόμη και σε εφόδους στο σπίτι του, με κάποιο «μαγικό» τρόπο είχε καταφέρει να εξαφανίσει τα ζώα. Συνεχώς έβαζε αγγελίες στην εφημερίδα και πουλούσε το κάθε ζώο 150 ευρώ.

dog

 

dogio
Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση μαζί με την Στέλλα Κοτσιφάκη εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων.

Πηγή: zoosos.gr, cretapost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:20